You are here

Otthonfelújítási támogatás: A családok jelentős része élne vele

Otthonfelújítási támogatás

A családok jelentős része élne az új otthonfelújítási támogatással, főként belső térre valamint a szigetelésre, fürdőszobára költene

A lakásfelújítás mindig aktuális téma volt, de idén meg különösen aktuális. A kényelmes és barátságos otthon szerepe egyre inkább felértékelődik, azonban közel sem mindegy, hogy mekkora összeg áll a rendelkezésünkre. Jó hír, hogy otthonfelújítási támogatásból, és hozzá kapcsolódó kedvező kamatozású hitelből finanszírozhatjuk a költségek felét- amennyiben rendelkezünk a támogatás feltételeivel.

Akik egy kis kézügyességgel és elegendő idővel rendelkeznek, azok eddig is kevés ráfordítással látványos eredményeket érhettek el az otthon felújításában. Viszont most, a vissza nem térítendő otthonfelújítási támogatásból régóta dédelgetett álmok valósulhatnak meg. A nyílászárók cseréje, a tető csere, szigetelése, vagy gondoljunk a fűtési rendszer cseréjére valljuk be őszintén, igen csak megterhelik a családi költségvetést.

Otthonfelújítási támogatás

Az új lakásfelújítási programmal a gyermekes családok számára elérhető közelségbe kerültek a régóta tervezett munkálatok – megfelelő feltételek megléte esetében. A rendelet részleteinek megjelenése óta (518/2020.(XI.25.) Korm. rendelet) számos felmérés született a lakosság terveivel kapcsolatban. A GKI és a Masterplast közös kutatása szerint a magyar lakosság a kedvező lehetőségből a lakás belső felújítására és a ház szigetelésére fordítana.

Amennyiben az ingatlan típust vesszük alapul, akkor a felmérés szerint a családi házban élők között jelentős azoknak a száma, akik a kerttel, terasszal, garázzsal, vagy a napelem rendszer kiépítésére költenének. A téglából épült társasházak lakói számára a klímarendszerrel és az árnyékolással kapcsolatos beruházások a népszerűek. Az utóbbi munkálatok a panelben élők között is, a fontossági sorrendben előkelő helyen állnak.

Top