You are here
Home > Fürdőszoba >

Milyen típusú világítást használjunk a fürdőszobában?

fürdő tükör világítás

A fürdőszobák megítélése és funkciója az évek során jelentős átalakuláson ment keresztül. Napjainkra már nemcsak egy gyors tisztálkodásra szolgáló helyként lehet rá tekinteni, miután mindenki egyre több időt tölt el benne. Ennek megfelelően az elvárásaink is nagyobbak a fürdővel szemben, mind esztétika, mind funkcionalitás tekintetében – ide tartozik a megfelelően tervezett világítás is.

Példák általános világításra

Szoba közepén elhelyezett mennyezeti lámpa. Egyszerű ám hatékony megoldás az egész helyiség megvilágítására anélkül, hogy a fényforrás különösebb elvonná a figyelmet esztétikusan kialakított fürdőszobánkról.

Felületre szerelhető spotlámpák. Ezeket a fényforrás típusokat is érdemes megfontolni, ha ragaszkodunk a központi mennyezeti megvilágításhoz. Egy hármas spotlámpával például a szoba három különböző pontjára irányíthatjuk a fényt, miközben igazán érdekes látványt nyújt.

Fali lámpák. A mennyezeti fényforrások egy remek alternatívája – helyezzük őket a fürdőszoba széleihez, így remek általános megvilágítást alakíthatunk ki lágyabb hangulattal. Tipp: az ANRO épületdíszítési és világítástechnikai webáruház gyönyörű megjelenésű falilámpákat kínál kedvező áron, amelyek megfelelő IP védettséggel rendelkeznek.

Példák feladatvilágításra

Fali lámpák a tükör mindkét oldalára szerelve. Az okosan elhelyezett fényekkel hatékonyan megvilágíthatjuk magunkat árnyékok nélkül, amikor a tükör előtt készülődünk. Miután a tükör mindkét oldalára felszerelt fali lámpák pontos helyét mi magunk választhatjuk ki, így olyan méretű tükröt szerelhetünk majd fel a fürdőszobába, amilyenre szükségünk van.

Megvilágított tükrök. a fürdőszoba tükör világítás kettő az egyben megoldás, amely egyszerre biztosít megfelelő fényforrást a helyiségbe, miközben funkcionális szerepe is van. A nagyító tükör megvilágítása egy remek példa a praktikusságra – felbecsülhetetlen asszisztenciát nyújt ugyanis például borotválkozáskor, sminkeléskor és más hasonló műveleteknél.

Példák hangulatvilágítás

LED-es irányított világítás. Ha süllyesztett LED lámpákat szerelünk fel a szegélyléc magasságában, roppant hangulatos és egyedi megvilágításba helyezhetjük fürdőszobánkat.

Falra szerelhető kisméretű LED fényforrások. A használatukkal a helyiség kiemelt pontjaira irányíthatjuk a fókuszt, ha ki szeretnénk emelni egy adott részt a helyiségben. Nem utolsó sorban ezek a lámpák gyengéd világítást kínálnak, így nem vakítja el a szemünket, amikor kiszaladunk a mosdóba éjszaka.

Top