You are here
Home > Otthon >

Mely hibákat érdemes elkerülni a padlótisztítás során?

takarítás

A paldótisztítás elengedhetetlen munkafolyamata a napi takarítási feladatoknak. A padló az a felület, ahol a legtöbb szennyeződés megtelepszik – főleg a nagy forgalmú intézményekben, kisebb-nagyobb létesítményekben. A létesítmény gondozásért felelős szakemberek munkája nem egyszerű, rengeteg figyelmet igényel, így ők is hajlamosak kisebb hibák elkövetésére. Bejegyzésünkkel szeretnénk ezekre a hibákra rávilágítani és a figyelem felhívásával hozzájárulni a munkavégzés sikerességéhez.

1. hiba: Feladat elhalasztása

A legnagyobb hiba, ha a padló takarítása napi szinten elmarad. A padlófelületek gondozásához, ápolásához egyaránt hozzájárul annak napi szintű tisztítása. Annak ellenére, hogy a padló felületén nincsenek látszólag szennyeződések, még nem azt jelenti, hogy tiszta a felület. A por lerakódhat rajta, amely hosszú távon rongálni fogja például a kárpitozott felületeket. Így rengeteg pénzt spórolhat, ha minden egyes nap időt és energiát szán a felületek megtisztítására. 

2. hiba: Folyamat elmulasztása

Nem szabad durr belevágni a padlótisztításba, hiszen ennek a folyamatnak is megvannak a maga lépései. Súrolás előtt elő kell készíteni a felületet, hiszen annak megtisztítása nélkül a padlón található szennyeződések felkarcolhatják.. Egyszerű seprőgéppel előkészíthető a felület, eltávolíthatók a nagyobb szennyeződések, valamint a só, a homok vagy a por egyaránt, amely már elegendő ahhoz, hogy a súrológép végezze a dolgát. Az előkészítésnek köszönhetően a padlóburkolat koptatása és felsértése nélkül lezajlódhat a folyamat.

3. hiba: Türelmetlenség

A türelemnek a nedves felületek porszívózása esetében is fenn kell állnia, hiszen abban az esetben, ha egy vizes vagy nyiroskos szőnyeget kíván tisztítani egy ipari porszívóval, azzal könnyen a gépezet vesztét okozhatja. Mivel az ipari porszívó szívóereje igen erőteljes, így a vizet is felszívhatja a szennyeződésekkel együtt, amely a motor károsodásához vezethet. Mindez esős napokban vagy télen, a latyakos környezetben jellemző. 

4. hiba: Rossz tisztítószerek alkalmazása

A megfelelő ipari takarítógép kölcsönzését vagy megvásárlását követően az alkalmazott tisztítószerekre is kiemelkedő figyelmet szükséges fordítani, hiszen nem mindegy, hogy milyen felületre és milyen géphez mit használ. A felület anyagához és az igénybevétel milyenségéhez képest szükséges a legideálisabb szert kiválasztania.

5. hiba: Vegyszerhasználat mértéktelensége

Amennyiben megvan az ideális vegyszer, nem szabad túlzásba esni, hiszen a túlzott tisztítószer használat ugyanúgy roncsolhatja a felületeket hosszú távon. Ráadásul a felület sem fogja a tisztaság érzetét nyújtani, hiszen ragacsos és foltos marad.

Abban az esetben, ha odafigyel ezekre az esetleges hibákra és időben orvosolja azokat, akkor garantáltan csillogó-villogó lesz a végeredmény!

Média: DLX MEDIA marketing ügynökség

Top