You are here
Home > Bútor >

A legjobb matracok pároknak

matracok

Már egy személynek is elég nehézkes megtalálni a tökéletes matracot, egy párnak pedig annál nehezebb. Nehéz matracok közül választani különösen akkor, ha a két személy eltérő alvási preferenciákkal rendelkezik. Kis kutatásunk és segítségünk után reméljük egy lépéssel közelebb kerülhettek a jobb éjszakai pihenéshez! Nézzük milyen matracok lehetnek ideálisak párok számára!

Matracok típusai

Célunk, hogy őszinte, segítőkész, tömör tartalmat nyújtsunk, amely segíti a fogyasztókat a vásárlási döntésben, hiszen a megfelelő matracok vásárlása nagy döntés. A partnerek általában nem azonos testtípussal vagy alvásstílussal rendelkeznek, ezért gyakran találkozunk olyan partnerekkel, akiknek eltérő preferenciái vannak. Ez egy olyan téma, amelyben sok pár nem ért egyet.

Matracok választása alvási szokások szerint 

Általában a háton és hason alvók olyan matracra vágynak, amely a keményebb oldalra esik, és egy kis extra deréktámaszt biztosít. Az oldalt alvók viszont nagy valószínűséggel puhább matracra vágynak, amely nagyobb nyomáscsökkentést biztosít a csípő és a vállak számára.

Például a háton alvóknak megfelelő tartásra van szükségük a gerincüket illetően, így a keményebb matracok alátámasztása lesz ideális számukra. Azok akik gyakori hátfájással ébrednek, előfordulhat, hogy tól puha matracon alszanak ami nem nyújt kellő alátámasztást a hát és gerincoszlop számára. Így olyan matracot kell keresni, amely keményebb, megfelelő alátámasztást nyújt és megfelelően alkalmazkodik testünkhöz.

Matracok választása testsúly szerint

Egy könnyebb ember úgy érezheti, hogy a legtöbb matrac a spektrum keményebb oldalára esik. Ez azért van, mert a könnyebb személyek minimális nyomást gyakorolnak a matracra, gyakorlatilag nem tapasztalnak süllyedést. A nehezebb egyének viszont általában úgy érzik, hogy matracok között a legtöbb a spektrum puhább oldalán található. Ez azért van, mert sokkal nagyobb nyomást gyakorolnak a matracra, ezáltal pedig a nehezebb egyének gyakran átsüllyednek az ágy felső rétegén. Ahhoz, hogy boldog közeget találjanak, a párok választhatnak a közepes keménységű matracok közül, vagy választhatnak egy olyan matracot, amely kettő az egyben feszességet kínál. 

matrac vásárlás

Zwoong matracok

Éppen ezért a Zwoong matracok kíváló opciók lehetnek párok számára. A Zwoong Comfort matraccal például két teljes értékű matracot kapunk! A dual comfort matrac rendelkezik egy közepesen kemény és egy kemény oldallal is. Ha puhább felületen szeretsz aludni, akkor válaszd a közepesen kemény oldalt és ha inkább egy kicsit keményebben, akkor csak fordítsd meg a matracot!  

Télen a közepes keménységű oldal használatával választhatod a meghitt biztonság érzését, nyáron pedig a szellősebb, kemény oldalt. Egyszerűen csak fordítsd meg a matracod! A világosabb oldala keményebb a sötétebb oldala puhább. Ezzel a matraccal egy párnak nem is kell tovább kutatni a piacon, hiszen egy matrac áráért két fajtát kapnak, és váltogatni is tudják majd a matracok oldalát. 

Reméljük tudtunk segíteni Neked és párodnak a megfelelő matracok kiválasztásában! A Zwoong oldalán még több információt találhattok az említett matracról és 120 éjszakás próbaalvást is igénybevehettek vásárlás esetén!

Top