You are here
Home > Magazin >

A legnépszerűbb sportok Európában

Ami a sportot illeti, egyetlen más kontinens sem talált fel belőlük többet, mint Európa. Európában imádjuk a sportot, mivel összeköti kultúráinkat. De melyek a legnépszerűbbek? Ez főleg akkor lehet fontos, ha sportfogadással foglalkozol, ugyanis ezekben a sportokban mozog a legtöbb pénz. Sportfogadás Vulkan Bet – ha egy igazán jó platformot keresel, ahol biztonságosan tudsz fogadni kedvenc sportjaidra, akkor őket ajánljuk.

Futball

A labdarúgás messze a legnépszerűbb sportág nemcsak Európában, hanem nagyjából az egész világon. Minden európai ország játssza, és bár Németország, Anglia, Spanyolország, Franciaország és Olaszország a legnagyobb labdarúgók nemzetként és klubszinten egyaránt, minden európai futball nemzetnek megvan a maga klubja és rajongótábora.

Kosárlabda

A kosárlabda a leggyorsabban fejlődő sportág világszerte, és Európában is egyre többen követik. Hazánkban még nem annyira elterjedt, de más országok, például Szerbia már a világbajnokságon is 2023-ban második lett, tehát érezhetően egyre fontosabbá válik ez a sport a kontinensünkön. A Vulkan Bet webhelyen rengeteg kosárlabda-mérkőzésre tudsz fogadni, és hatalmas nyereményeket tudsz bezsebelni.

Tenisz

A teniszt az európai játékosok uralták és uralják ma is, bár az egész világ játssza. Ausztrália és az Egyesült Államok az egyetlen két másik nemzet, amely valaha is olyan játékosokkal büszkélkedhet, akik bejutottak a Hírességek Csarnokába.

Forma-1

A Forma-1 a modern idők egnagyobb versenyműfaja, és az európai pilóták uralják. Hiszen maga a legenda, alias Michael Schumacher német, a siker szempontjából pedig az angol Lewis Hamilton az egyetlen, aki a közelébe került.

Ökölvívás

Népszerűségét tekintve a boksz minden idők legnézettebb küzdősportja az egész világon. A skótoknak, az íreknek és az angoloknak számos bokszlegendája van.

Krikett

A britek annyira nem szeretik a krikettet, mint a focid, de ennek ellenére a krikett továbbra is Anglia nemzeti sportja, és Európa számos nemzete is komolyabban kezdett az elmúlt időszakban a világ második legnézettebb sportágával foglalkozni.

MMA

Ami a küzdősportokat illeti, az UFC még az ökölvívást is megelőzi az európai kontinensen, annak ellenére, hogy viszonylag friss sportágról van szó. Az olyan nevek, mint Fedor Vladimirovich, Khabib, Conor McGregor, Filipovic, Bas Rutten és még sokan mások, mind az Octagon híres nevei – és mind európaiak. Az amerikai harcosok meglehetősen dominánsak az MMA egészében, de Írország, Oroszország és Ukrajna a legkiemelkedőbbek.

Kerékpározás

Európában a kerékpározás az utóbbi években kezdett igazán nagy sikerre lángolni, bár nagy történelme van. A világ már jól ismeri az olyan neveket, mint Tadej Pogacar, Adam Yates és Pascal Ackermann, ők a mai versenykerékpározás világának legkiemelkedőbb nevei. A kerékpározás különösen fontos Franciaországban, Olaszországban, Németországban, Angliában, Spanyolországban és Hollandiában.

Kézilabda

A kézilabda is rendkívül népszerű Európában, főleg Dániában, Svédországban és különösen Norvégiában. Hazánkban a női kézilabda népszerűbb, mint a férfi, ugyanis világi szinten nagy sikeret ér el a női csapat.

Melyik a jobb kosárlabda vagy foci?

A két legnépszerűbb sportág Európában kétségkívül a foci és a kosárlabda. De melyik a népszerűbb, és melyiknek van nagyobb jövője?

A foci kezdete a 19. sz. második felére nyúl vissza, a kosárlabda pedig kontinensünkön igazán csak a 20. sz. második felében kezdett népszerű lenni. A foci rajongótábor is sokkal nagyobb itt, de a kosárlabda egyre népszerűbb. A két sport népszerűsége Európában még messze van egymástól, de a statisztikák azt mutatják, hogy néhány évtizeden belül akár ki is egyenlítődhet. A foci szinte az összes Európai országban nagyon népszerű és az első számú sport, a kosárlabda pedig főleg a balkáni országokban és Spanyolországban számít fontos nemzeti sportnak.

Top