You are here
Home > Otthon >

Felmosás egyszeregy

felmosás

Víz, mosószer, felmosó eszközök és ennyi. Nincs ezen mit beszélni – gondolják sokan. De a felmosás akkor tekinthető eredményesnek, ha nemcsak higiénikus, hanem csíkmentes is, egyben. És bizony ahhoz, hogy ez valósággá váljon érdemes némi technikai háttér információra szert tenni.

Az 1×1 néha 2?

A profi felmosás világában lásd https://higienia-online.hu igen. Ugyanis az egyvödrös technika finoman szólva sem hatékony. Ugyanabban a vízben öblíteni, mint amiben a vegyszer, na meg a leázott szennyeződések találhatóak nem a legpraktikusabb ötlet. Ide is kívánkozik egy gyakran feltett kérdés: mitől csíkosodik be a felmosott felület? Az esetek többségében a túlságosan sok vízbe kevert, vagy padlón hagyott vegyszer az okozó. Tehát ezen a ponton is lényeges, hogy ne egyetlen vödörből merítsük sem az ihletet, sem a tiszta vizet. Mert ráadásként túl a csík nem csík problematikáján a fenti módszerrel jóformán lehetetlen a maximálisan higiénikus végeredmény garantálása.

A kétvödrös megoldás egyetlen szempillantás alatt pontot tehet a dilemma végére. A dupla vödörrel ellátott takarítókocsi egyébként a technológia legkényelmesebb felhasználási módja. Így nagyobb területek is gördülékenyen tisztává varázsolhatóak.

Mire érdemes még odafigyelni felmosás közben?

Apróságnak, sőt evidenciának tűnhet, de nem mindegy, hogy mennyi víz, és vegyszer kerül a vödörbe. A megfelelő arányok biztosítása létfontosságú, ellenben kezdhetjük az egész folyamatot elölről vagy azért, mert a felmosás nem eléggé hatékony, vagy a brutális nyomot hagyó csíkok miatt.

felmosás

A lapos mop kezesebb választás, mint a spagettiszálas, lévén sokkalta könnyebben tisztán tartható, higiénikus állapotban megőrizhető. Utóbbinál nem ritkák a leváló darabok, amik aztán elcsúfíthatják az egyébként lelkes takarítás végeredményét.

A tisztítószer kiválasztása is kulcsfontosságú momentum. Sokan úgy vélik, hogy jó ötlet az otthon fellelhető, megfelelőnek tűnő alternatívákat, mintegy koktélként összekeverni. De ez nem biztonságos, és a legkevésbé sem valószínű, hogy hatékony. Lévén az egyes vegyi anyagok akár reakcióba is léphetnek egymással. Jobb egyetlen típusban gondolkodni, ami a legtöbb padlófajtán, kockázat nélkül alkalmazható.

Top