You are here
Home > Magazin >

Játékon belüli vásárlások, amelyek akár hasznosak is lehetnek

Sokan ódzkodnak pénzt költeni a videójátékokra, pedig néha egy-egy apró összeggel nagymértékben növelhető a játékélmény. Az utóbbi időben egyre több számítógépes és okostelefonos játék áll át olyan ingyenes modellre, amely keretében a játékhoz való hozzáférés ingyenes, viszont a játékon belüli előrehaladás különböző összegekért cserébe gyorsítható. A https://mr.bet/hu/casino/type/slot oldal csapatánál mi is nagy videójátékrajongók vagyunk, ezért most igyekszünk megmutatni, hogy mire lehet mégis érdemes áldoznod néhány ezer forintot, hogyha a kedvenc játékodról van szó. Nem szabad persze átesni a ló túloldalára és túl sokat költeni játékon belüli virtuális tárgyakra és hasonlókra, azonban ne feledd el, hogy ha gamer vagy, akkor számodra a videójátékok egyfajta kikapcsolódást, szórakozási formát jelentenek. Minden bizonnyal a többi hobbidra is költesz pénzt, úgyhogy nem érdemes teljesen elzárkóznod a mikrotranzakcióktól, mivel úgy korlátozod a saját játékélményedet.

Arany, tapasztalati pont és hasonlók vásárlása

Egyre több játék engedi a fizetős játékosoknak, hogy gyorsabban fejleszthessék a karakterüket, mint a nem fizető játékosok vagy gyorsabban juthassanak hozzá bizonyos virtuális tételekhez, mint fizetés nélkül tudnának. Bár ez a jelenség mindig is nagyon ellentmondásos volt, amíg bizonyos határokon belül marad és a fizetős játékosok nem tesznek pofátlanul nagy, behozhatatlan előnyre szert, addig alapvetően nem rontja el a játékmenetet. Sőt, bizonyos helyzetekben nagyon hasznos is lehet. Ha pont már csak egy kicsit kéne fejlesztened a karakteredet, hogy elérhess egy bizonyos célt, például elkezdhess egy haladóknak szóló küldetést, akkor kényelmesebb lehet rááldozni erre némi aprópénzt, ahelyett, hogy akár hosszú órákon keresztül “farmolsz”, vagyis olyan viszonylag monoton és nem túl szórakoztató cselekvéseket végzel a játékban, amelyekkel tapasztalati pontot, vagy virtuális pénzt gyűjthetsz. Ha a megfelelő pillanatban élsz ezekkel a fizetős kiskapukkal, úgy jóval könnyebb megőrizni a játék dinamikáját és jóval tovább tudsz játszani a játékkal, anékül, hogy ráunnál.

Pálya átugrása

Ez a lehetőség leginkább egyjátékos ügyességi, logikai és fejtörő játékokban szokott elérhető lenni. Ki ne találkozott volna már olyannal, hogy egy videójátékban van egy olyan pálya vagy egy olyan küldetés, ami teljesen az idegeire megy és egyszerűen sehogy sem akar sikerülni. A videójátékok hőskorában ilyenkor abszolút nem volt mit tenni. Újra és újra kellett próbálgatnod, egészen addig, amíg nem sikerült vagy amíg nem törölted le inkább az egész játékot. Esetleg áthívhattad egy barátodat, akinek már sikerült a pálya, hogy segítsen. Ma az internet korában szerencsére már könnyebb dolgod van, hiszen temérdek trükköt, tippet és információt elérhetsz azonnal, hogy ha elakadnál bármilyen videójátékban. Egyes mikrotranzakcióval operáló játékok még ennél is többet kínálnak. Elsősorban mobilos játékoknál jellemző, de néha PC-n és konzolon is előfordul, hogy bizonyos mennyiségű virtuális vagy valós pénzért cserébe átugorhatsz egy adott pályát vagy küldetést. Ez rendkívül hasznos lehet, hiszen így tovább élvezheted a játékot, anélkül, hogy felidegesítenéd magad, sőt még a történetben sem akadsz el.

Újraéledés vagy több próbálkozási lehetőség

Szintén elsősorban a mobilos játékok piacáról ismert jelenség a lehetőség, hogy halál vagy kudarc után az adott pályát folytathatod, onnan, ahonnan elbuktál, kvázi kapva egy második esélyt. Ez nagyban megkönnyíti a játékot, hiszen sok mobilos játék esetében az egyértelmű, hogy milyen úton kéne teljesíteni a szintet, a fejtörést csak az okozza, hogy ezt hogyan tudod megtenni egy élettel. Ha vásárolsz +1 életet vagy próbálkozási lehetőséget, akkor a probléma egyből megoldódik.

Különleges tárgyak vagy karakterek

Egyes játékokban, amelyekben többféle karaktert is irányíthatsz, lehetőség van az új karakterek feloldására, virtuális pontok gyűjtésével és valódi pénzzel egyaránt. Ilyenkor alapesetben azon kívül, hogy egy karaktert pénzért akár azonnal is feloldhatsz, nem feltétlenül részesülsz előnyben csak azért mert fizetsz. Azonban, ha egy újonnan hozzáadott karakterről van szó, akkor már ás a helyzet. Ha találsz egy új erős karaktert vagy virtuális tárgyat, akkor érdemes lehet azt inkább azonnal megvenned, hogy minél előbb használatba vehesd és előnyt szerezz azokkal a játékosokkal szemben, akik a hagyományos pontgyűjtögetős megoldással csak napok, vagy akár hetek múlva fogják tudni feloldani ugyanezt a karaktert vagy tárgyat. Ráadásul legyen szó bármilyen játékról, az újonnan hozzáadott karakterek képességei és paraméterei első nekifutásra sokszor nem sikerülnek tökéletesre. Ennek megfelelően az új karakterek az első napokban vagy hetekben gyakran erősebbek is lehetnek a többi karakternél, mielőtt a fejlesztők tovább csiszolnának a játék egyensúlyán. Ha a ranglista elején akarsz maradni, akkor mindig és azonnal rá kell repülnöd az érdekesnek tűnő új karakterekre és új virtuális tárgyakra.

Egyedi megjelenés a karakterednek

A legtöbb online többjátékos játékban irányíts akár egy embert, akár egy tankot, akár egy szörnyet, van lehetőséged a karaktered vagy járműved kinézetének testre szabására. Ezzel egyedi külsőt és megnyerő megjelenést kölcsönözhetsz a virtuális avatárodnak, amely akár a játékban is segíthet, például az álcázásban vagy más játékosok elismerésének kivívásában. Így aztán, ha klánt vagy csapatot vezetsz, akkor elengedhetetlen, hogy a te karaktered nézzen ki a legjobban. Ehhez pedig az kell, hogy rengeteg virtuális kiegészítő közül tudj válogatni. A rengeteg virtuális kiegészítő megszerzése annyi időt vehet igénybe, hogy az már a játék élvezetétől veheti el az időt, így néha-néha megkerülhetetlen lehet egy-egy kiegészítő, díszítés, felirat, stb. megvásárlása valódi pénzért.

Top