You are here
Home > Magazin >

Így alakíthatsz ki menő kaszinószobát otthonodban

Az online kaszinóknak köszönhetően a szerencsejáték manapság ismét reneszánszát éli. Számos magyar játékosnak lett a kedvenc időtöltése, hogy valamilyen élő vagy asztali játékkal, esetleg nyerőgéppel üti el az idejét az interneten. A netes szerencsejáték egyik legnagyobb előnye, hogy a felhasználók akár útközben, egy mobileszköz segítségével is próbára tehetik szerencséjüket. Természetesen olyan játékosok is vannak, akik továbbra is inkább a hagyományos játéktermeket részesítik előnyben, de az online kaszinó szerelmeseinek tábora ennek ellenére is napról napra rohamosan nő. Ennek fényében talán nem is olyan meglepő, hogy egyre többen alakítanak ki saját kaszinószobát otthonukban, ahol barátaikkal játszhatnak, kártyázhatnak kedvükre. Az alábbiakban a kaszinószoba megtervezésének legfontosabb lépéseit tekintjük át.

casino122

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/kaszino-szerencse-asztal-jatek-2224832/

Játékok

Egy tökéletes kaszinószoba legfontosabb részét természetesen a játékok képezik, hiszen ezen áll vagy bukik minden. A szoba megtervezésekor válassz olyan játékokat, amelyek elférnek a rendelkezésre álló helyen. Gondold át azt is, hogy mik a kedvenceid – érdemes legalább egy pókerasztallal és egy-két nyerőgéppel tervezni. Ha még menőbbé szeretnéd tenni a kaszinószobádat, egy rulettasztallal nem lőhetsz mellé. Ha pedig esetleg túl drágának találnád ezt a kiegészítőt, akkor sincs semmi gond, ugyanis egy kis kézügyességgel és türelemmel saját rulettasztalodat is elkészítheted. Bár hagyományosan nem számít szerencsejátéknak, sokan flippergépeket is elhelyeznek a helyiségben, hiszen ezekhez manapság viszonylag könnyen hozzá lehet jutni.

Bútorok

A második legfontosabb szempont az, hogy milyen bútorokkal rendezed be a szobát. Érdemes olyan darabokat választani, melyek igazi kaszinóhangulatot teremtenek otthonodban, hogy barátaiddal mindig úgy érezhessétek magatokat, mintha Las Vegasban lennétek. Egy kaszinóstílusú dohányzóasztal és néhány kényelmes, magas háttámlájú szék például tökéletes választás egy kaszinószobába. Ha pedig te is azoknak a táborát erősíted, akik szívesen megisznak egy-két koktélt is a szerencsejáték közben, egy bárpult és egy bárszekrény is jól fog jönni később. Akárhogy is döntesz, törekedj a harmóniára, ugyanis annak hiánya elcsúfíthatja a készülőben lévő helyiséget.

Térelválasztók

A térelválasztók elsősorban akkor számítanak jó választásnak, ha bőséges hely áll rendelkezésedre az adott helyiségben. Legyen szó akár paravánokról, akár egyéb térelválasztó elemekről, egy kaszinószobát jelentősen fel tudnak dobni ezek a kiegészítők. Gondolj csak bele: lehet például egy külön rész a bárnak, egy a lounge-nak, egy pedig a játékoknak, mindegyik szépen elkülönítve egymástól.

Színek

Ami a kaszinószobában domináló színeket illeti, itt érdemes elsősorban ízlésedre és személyes preferenciádra hagyatkozni. Ha azonban igazi kaszinóhangulatra vágysz, mi azt javasoljuk, a fekete, a zöld, a sötétbarna, a krémfehér és a bordó különböző árnyalatait kombináld egymással, hiszen ezek tipikus „kaszinószínek”. Néhány lakberendezési áruházban olyan tapétákat is találsz, amelyek a kaszinóhangulatot erősítik, például kártyás motívumokkal ellátott tapétákat.

Megvilágítás és egyéb kiegészítők

Van még néhány dolog, amire érdemes odafigyelni, ha épp saját kaszinószobádat tervezed. Ahogy minden más helyiségben, úgy a kaszinószobában is kulcsfontosságú szempont, hogy elég fény legyen. Érdemes egy fényűző csillárt választani, hiszen ilyennel a hagyományos kaszinókban is gyakran találkozhatunk. A szoba sarkaiba pedig nyugodtan rakhatsz kisebb lámpákat, ahogy az asztalok felett sem hiányozhat a világítás. Ha természetes fény is beszűrődik a szobába, azt javasoljuk, hogy tegyél fel hosszú sötétítőfüggönyöket. Ha pedig még mindig nem lépted túl a szobára szánt pénzügyi keretet, vehetsz egy-két, színben is passzoló luxusszőnyeget, hiszen ezek a kiegészítők teszik igazán tökéletessé a helyiséget.

Összegzés

Ha kitaláltad, hogy a fenti kiegészítők és játékok közül melyiket szeretnéd elhelyezni a kaszinószobában, érdemes leülni és pontosan átgondolni az egészet. Készíts terveket, vázlatokat, döntsd el, hogy melyik tárgy hová megy. A tervezés a szoba kialakításának egyik legfontosabb fázisa, hiszen minél pontosabban tervezed meg a kaszinószobát, annál nagyobb eséllyel teremthetsz igazi kaszinóhangulatodat otthonodban. Ha pedig a barkácsolás szerelmese és a DIY-megoldások híve vagy, még nagyobb szerencséd van, ugyanis így sokat faraghatsz a költségekből.

Top