You are here
Home > Szabadidő >

A Call of Duty Modern Warfare II – Season 2 ismét halasztva

Egészen friss hírek szerint a Call of Duty Modern Warfare 2 és Warzone 2 játékokhoz ígért Season 2 frissítés ismét halasztásra kerül, minimálisan két héttel. A Call of Duty: Modern Warfare 2 és a Warzone Season 2 frissítéseket a tervek szerint február elején tették volna közzé. A Call of Duty mögött álló cég, az Activision viszont nemrég arról tájékoztatta a rajongókat, hogy csúszás lesz a dologban és a frissítés nem fog megjelenni 2023. február 15-e előtt.

A Call of Duty Modern Warfare II – Warzone II frissítés halasztásának okai

Aki ismerős a Call of Duty sorozat világában, az tudja, hogy egészen sűrűn szoktak megjelenni különféle frissítések, ezek közül az egyik a Season 2 frissítési csomag. Ebben rengeteg új tartalom lenne elérhető a játékosok számára, közte például a Resurgence nevű új Warzone 2 térkép. A frissítés, amelyet a fejlesztő Activision szerint február elejére ígértek, olyan változtatásokat tartalmaz majd, amelyeket a fejlesztők a tapasztalt közösségi játékosok visszajelzései alapján végeztek el, akiknek fontos a kaszinó bónusz.

season2 2

A friss hírek szerint a Call of Duty új évadának (Season 2) frissítése tehát február 15-e előtt nem fog megjelenni, de a rajongóknak érdemes nyugodtan és türelmesen várni, hiszen lesz egy új Raid Episode is a Modern Warfare 2-höz. Tehát nem csak apróbb ráncfelvarrásokról van szó, hanem igazából pont, mint egy film vagy sorozat esetén – teljesen új játéklehetőségeket hoz majd a közösség számára a frissítés. Számtalan új többjátékos pálya és új módok mellett lesznek új fegyverek és hát a fentebb említett új térképek is. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a Modern Warfare 2 Ranked Play névre hallgató játékmódja is elérhetővé válik február 15-e után.

Amit a Season 2-ről tudni lehet

Az Activision már 2022. decemberében elkezdett elég masszívan információkat megosztani a frissítésekről. Ezekből derült ki az is, hogy a Modern Warfare 2 vissza fog térni a gyökerekhez a Season 2 frissítéssel. Hiszen például visszatér majd a World at Warból ismerős népszerű Castle térkép. Ha ismerősek voltunk Call of Duty fórumokban, akkor tudhatjuk, hogy ezt a térképet már elég régóta kérték sokan, hogy újra jelenjen majd meg.

Ez a szezon japán témájú lesz majd, rengeteg új eszközzek és fegyverrel. Mondjuk azért nem kell azt gondolni, hogy ez nagy ritkaság, mert azért az Activision már nem is olyan régen is tett közzé frissítést még december elején. Abban volt egy Chimera fegyver, egy Shipment többjátékos térkép és a Call of Duty történetének első Raidje is.

Call of Duty: Modern Warfare 2 tudnivalók

A Call of Duty: Modern Warfare II egy 2022-es belsőnézetes lövöldözős játék, amelyet az Activision jelentetett meg. Ez már az egész Call of Duty széria 19. kiadása, tehát már elég régóta tartó sorozatban vehetünk részt, ha játszunk ezzel a játékkal. Eredetileg 2022. október 28-án jelent meg Playstationre, Windowsra, Xbox One-ra és X/S sorozatokra. Ahogy a korábbi elődök, ez a játék is egy igen realisztikus játék. A kampányban egy többnemzetiségű katonai egységet követhetünk a Los Vaqueros nevet viselő mexikói különleges alakulattal együtt, ahogy megpróbálnak elvadászani egy iraki terroristát, bizonyos Hassan Zyanit, aki amerikai ballisztikus rakétákat birtokol.

A játék fő karakterei John „Soap” MacTavish és Kyle „Gaz” Garrick a 141-es műveleti egységtől. Vadiúj grafikus motoron fut a játék, ráadásul a többjátékos módja támogatja a platformok közötti játékot és van benne battle royale játékmód is. Ez a Warzone 2.0, ami az eredeti Warzone újabb kiadásának számít.Alapvetően egy elég népszerű játékról van szó, amelyet a játékos közösség és a kritikusok is kifejezett örömmel fogadtak. Pénzügyi szempontból is sikernek nevezhető. A Call of Duty játékok történetében ez volt az első, ami bevétel tekintetében elérte az 1 milliárd dollárt.

A korábbi játékokhoz hasonlóan a Modern Warfare II esetén is van egy játékon belüli vásárlási lehetőség, ahol mindenféle extra cuccokat tudunk vásárolni úgynevezett COD pontok segítségével. Vannak természetesen ingyenes tartalmak is, mint új térképek és fegyverek és a korábbiakhoz hasonlóan folyamatosan a Season azaz évad jellegű frissítések is.  És ezek a frissítések időnként limitáltak is, hiszen például a labdarúgó-világbajnokság alkalmával az Activision egy olyan foci témájú frissítést tett közzé, amellyel Paul Pogba, Neymar és Lionel Messi is játszható karakterek lettek a Warzone 2.0-ban.

A konkluzió

A 2022. októberében megjelent Call of Duty: Modern Warfare II játékához már több frissítés is érkezett a megjelenés óta, amelyek főleg új térképeket és fegyvereket tartalmaztak. A nagyon várt Season 2 nevű frissítés azonban még csúszni fog egy kicsit. Izgalmas új térképpel, új raiddel és fegyverekkel fog majd jönni, de a bejelentésekkel ellentétben nem február elején, hanem majd csak február közepén lesz elérhető a játékosok számára.

Ez azonban valószínűleg nem sokak kedvét fogja szegni, hiszen egy nagyon fiatal játékról van szó, amelyet még nem is biztos, hogy fel tudtak fedezni a játékosok. Szóval játékra fel, a Season 2 frissítésig tartó várakozásban mehet a játék a barátokkal!

Top