You are here
Home > Otthon >

A felhasználók 63%-a csak ezért használ okosotthont

mirabilis ökoház

Ahogy az intelligens otthoni technológiák, az okosotthon rendszerek egyre megfizethetőbbé és könnyebben használhatóvá válnak, van néhány igazán nagyszerű funkció, amellyel otthona csúcskategóriás élménnyé válik. De vajon mi volt a legnépszerűbb, a fő ok, amiért az emberek okosotthonra váltanak?

Ha a klímaberendezés szabályozásának kényelme az okostelefon megérintésével nem lenne elegendő ok, fontolja meg az alábbiakat. Egy okosotthon használók körében végzett 2020-as felmérés szerint a válaszadók 63 százaléka a család és az értékek biztonságának megteremtését tartotta fő motivációnak az okosotthon rendszer telepítésére.

Közvetlenül ez után szerepelt az, hogy nagyon menőnek találták, értéknövelőnek, illetve sokak számára az energiatakarékos funkciók voltak vonzók. A zavaró vezetékek nélküli távvezérlést és a könnyű használhatóságot is említették páran.

De a minden eddiginél alaposabb kontroll, a biztonság kézzelfogható érzete volt a legerősebb ok.

Az alábbiakban részletesebben megvizsgáljuk az okosotthon néhány előnyét.

Védje kényelmesen otthonát távolról is!

Az okosotthon nem pusztán beépített jelzőket, riasztókat jelent, hanem a jelzők nyomán intelligens folyamatok indulhatnak el. A füstérzékelőktől, tűzjelzőktől az automatikus kikapcsolással működő fali csatlakozó aljzatokon át az okosotthonok- mindig bekapcsolt csatlakozási és értesítési rendszereikkel-lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy gyorsan reagáljanak a váratlan eseményekre.

Például, ha intelligens vízszivárgás- és nedvességfigyelő eszközt telepít, riasztásokat állíthat be telefonján. Így kézben tudja tartani a dolgot és időben léphet: megállíthatja a szivárgásokat, mielőtt azok jelentős áradást vagy penészt okoznának, vagy épp vagyonokba kerülő vízmennyiség folyna el. Mindez cseppet sem feltűnő, mert az érzékelő mosdószekrény alatt, vagy a mosógép mögött helyezkedik el. Véletlenül be sem tudná indítani.

Kényelmes módja annak, hogy megvédje otthonát a költséges károktól, legyen szó meghibásodott csapról, elromlott mosógépről, vagy csőtörés, beázás, árvíz okozta károkról.

Tartsa szemmel a házát, ha nincs épp otthon!

A rendszer az egész házat védheti, nem pusztán egy lakást. Az okosház vezérlés, a videomegfigyelés, a mozgásérzékelés és az ajtón található intelligens zárak segíthetnek abban, hogy figyelemmel kísérje ki és mikor megy be, például a bejárónő, a kertész, a szerelő. De szemmel tarthat egy idősebb vagy beteg hozzátartozót is, akit ápol, látja, hogy bánik vele a gondozó, vagy ha rosszul van, elesik, segítségre van szüksége, azonnal riaszthat valakit.

Ha sokat utazik, sokat állhat üresen a lakás, így bűnözőknek vonzó célpont lehet.

Egy okosotthon jelenét szimulátora, illetve az intelligens kamera és riasztórendszere komoly elrettentő erővel bír. Ezentúl a biztonsága, a házának vezérlése ott lesz mindig Önnél, az okostelefonján, melyet akár beszédalapon is irányíthat.

A Fibaro vezeték nélküli okosotthon rendszerek rendkívül sokoldalúan lehetnek élete láthatatlan kényelmének kiszolgálói.

Top