You are here
Home > Kert >

Olcsón tökéletes kerti pihenőt? Nem lehetetlen!

Mindenki vágyik a tökéletes, bohéman vadregényes kerti pihenősarokra. Valami olyasmire, ahol romantikus pasztell rózsák ölelik körbe a vintage hangulatot árasztó kényelmes bútorokat, amelyek a balzsamos illatú árnyas fák alatt kínálják számunkra a tökéletes menedéket. Természetesen egy jó könyvvel és valamilyen finom teával karöltve. Az ilyen helyekről mindenki azt hiszi, hogy lehetetlen komolyan időbeli vagy anyagi befektetés nélkül létrehozni. Pedig ez nem igaz. Adunk pár ötletet, hogy legyen romantikus pihenősarkunk a kertben, méghozzá fillérekből!

Középpontban a régi bútorok

Aki kertes házban él, annak szinten biztos, hogy akad legalább egy szakadt széke, amit már évek óta nem használ. Sok bútor porosodik sokaknál a padláson várva, hogy végre újra értelme lehessen. Hát adjunk nekik. Használjuk fel a roskadt kisasztalt és a kifeslett székeket. Fessük újra őket romantikus színekben, de víz- és UV álló festékkel. Ha kell, hagyjuk direkt kopottasan, hogy ne veszítse el a patináját. Nézzünk ki egy szép és kellemes sarkot a kertben, rakjuk oda őket, aztán indulhat is az építés. Az egészhez ezek után már tulajdonképpen nem is kell sok minden, csak néhány növény esetleg pár talált régi tégla vagy kő. A varázslat mellesleg mindenféle bútorral működik, legyünk kreatívak, és adjunk a régi daraboknak új életet így.

Bevethetjük a régi textileket is

A régi kispárna, vagy a házba nem illő terítő tökéletes bohém hatást kelt, ha kivisszük a saját kis kerti sarkunkba. Nem kell hozzá ipari porszívó, se újrafestés hogy tökéletesen nézzenek ki ezek a darabok. Egy kis kopottság direkt jól mutathat. A lényeg, hogy a kerti vintage sarok pont a kopott alig összeillő kiegészítőkkel lesz az, ami. Vagyis egy bohém és szerethető kis relaxálós zug.

Növények – de milyenek?

A legajánlottabb növények közé a klasszikus vidéki angol kertek növényeit lehetne sorolni. Például igazán csodálatos hangulatot ad a szinte kötelező rózsák és hortenziák kompozíciója. Előkelő és egyben játékos a szarkaláb és lenyűgöző hatást kelt a lilaakác, amely kacskaringós száraival és pazar virágfüzéreivel koronázhatja meg a pihenősarkunk egészét. A lényeg, hogy érdemes főleg a régi virágos kertek növényeit felhasználni erre a célra.

Top