You are here
Home > Magazin >

Miért érdemes Malagába utazni?

Malaga utazás

Az 1,3 millió lakosú Malaga a Costa del Sol központja, tartományi és püspöki székhely. A Montes del Malaga lábánál terül el, keletről a Punta de los Cantales, nyugatról a Torre de Pimentel zárja körül. Malaga közepén, a 130 méter magas Gibralfarón emelt vár a kikötőt és az Óvárost védte. Az Óvárost nyugatról a keskeny Guadalmedina folyó határolja. A folyócska nyugati oldalán helyezkedik el az ipari negyed, és itt van a főpályaudvar is. Napjainkban Malaga fontos közlekedési csomópont.

Malaga a világturizmus egyik központja. Neve jól cseng a desszertborok kedvelői körében, de híres a mazsolájáról, meg déligyümölcseiről is. Kulturális jelentőségét műemlékei mellett az is emeli, hogy Malagában született Pedro Mena szobrász és a sokkalta híresebb Pablo Ruíz Blasco, a világhírű Picasso. A Bikaviadal Aréna 1876-ban épült 12.000 néző befogadására. Malaga nagy ünnepe az Úrnapja, a pünkösd utáni tízedik napon, az évad legjobb matadorainak fellépésével megrendezett jótékonysági bikaviadal.

Ronda és Sevilla után Malaga őrzi a legrégebbi, legtisztább bikaviadal-hagyományokat. A Katedrális mint a visszahódított városokban majdnem mindenütt, itt is a főmecset helyén épült. 1528-ban Diegos de Siloe reneszánsz tervei alapján kezdték kivitelezni. A mészkőből épült székesegyházat 1588-ban szentelték fel, de 1680-ban egy földrengés részben lerombolta. Az építést 1719-1783 között fejezték be, de akkor már klasszicizmus felé hajló barokk stílusban. A két torony közül csak a 86 méter magas északit építették meg, ahonnan széles panoráma tárul elénk. A népnyelv az egytornyú katedrálist félkarúnak becézi.

Nálunk találja meg a legkedvezőbb repülőjegy, szállás és bér autó ajánlatokat Malaga-ba. Ingyenes online szolgáltatásunkat a hét bármelyik napján, a nap bármelyik szakában igénybe veheti.

További utazási ötletek Spanyolországban
Fuerteventura

Utazási tippek Európában
Mannheim

Top