You are here
Home > Munka >

Három munkavédelmi ruházat, amelyre minden építőmunkásnak szüksége van!

munkaruha

Mi az a három ruhadarab, ami nem hiányozhat a munkavédelmi felszerelésből akkor, ha építőipari feladatok ellátásáról van szó? Azonnal mutatjuk! Ahogy arra is rávilágítunk, hogy miért érdemes élni az általuk biztosított előnyökkel.

Jöjjön a triumvirátus három tagja!

Az első a munkás póló. Különösen most, a nyári szezon beköszöntével evidens, hogy érdemes felkészülni a perzselő hőségre, a kánikulára, ami bizony nem kifogás, a munkát akkor is el kell végezni. Viszont ha a speciális alapanyagú póló a ruhatár alapdarabja, akkor nem jelenthetnek problémát az izzasztó helyzetek. A légáteresztő anyag nagymértékben megkönnyíti a párologtatást, azaz nincsen befülledés, bepállás. Ha a bőr lélegezhet, ha a légáramlás megfelelő, az egyúttal optimális közérzetet jelent még tikkasztó körülmények között is. Nem mellesleg a specifikus póló olyan erős anyagú, hogy nem adja meg egyhamar magát. Sokszor mosható, akár nap, mint nap bedobható a gépbe, esélytelen, hogy elveszítse az állagát, vagy éppen kifakuljon a színe.

A másik elengedhetetlen kiegészítő a munkavédelmi bakancs. A lábak megóvása kulcsfontosságú. Márpedig építkezés közben rengeteg törmelék, veszélyes hulladék keletkezhet, amik hagyományos cipőben végiggyalogolva konkrétan aknamezővé változhatnak. Elég, ha egy szög kiáll a lehullott vakolatból, vagy egy éles vasdarab meredezik a földből, a nem megerősített talppal ellátott cipők alkalmatlanok a védelem biztosítására. Nagyon fontos az optimális szellőzés, ahogy a megerősített orr, illetve sarok is bónusz pozitívum. Ha extra kihívások is adottak, akkor érdemes nyáron is hosszú szárú variációban gondolkodni, ami még nagyobb biztonságot nyújthat a különböző bokatörő helyzetekben.

És melyik a harmadik befutó?

A triumvirátus harmadik tagja a munkásnadrág. A legjobb, ha több zsebbel is rendelkezik, így aztán minden szükséges kellék kézközelben várakozhat. A névkártyatartó használata is mindenképpen jó ötlet, ahogy a különálló, megerősített telefontok megléte is lényeges. Bónusz tipp az elmaradhatatlan kesztyű, hogy ne csak a lábujjak élvezhessék a maximális védelem biztosította előnyöket.
Fotó: Canva

Top