You are here
Home > Munka >

A nyomtató lelke a toner

tonner

Manapság az elektronikai eszközök jelentős része úgy lett megalkotva, hogy a működtetésük különösebb nehézséget ne jelentsen a mindennapok szintjén. Természetesen minden egyes géptípusnak megvan a maga egyedisége, viszont a gondtalan üzemelés alapjáraton adott. De mindig akadnak olyan nüansznyinak tűnő apróságok, amik mégis óriási jelentőséggel bírnak. S ez a nyomtatók világára is igaz.

A márkamegjelölés kevés

A népszerű HP toner nem konkrét típus, hanem valójában egy kategória. Lényeges kihangsúlyozni ezt a különbséget, mert a kettő nem egy és ugyanaz. Ezen a ponton hibáznak a legtöbben, mert nem igazán értik, hogy mi alapján is kellene intézni a vásárlást. Hogy miért annyira lényeges ez a téma? Azért, mert az alábbi ismeretek egy az egyben megakadályozhatják a téves beszerzéseket. Amelyek akár a nyomtatók életébe is kerülhetnek.

Tehát, a HP, mint márka, valószínűleg senkinek sem ismeretlen. A világcég évtizedek óta élénk, csúcsra törő versenyzője a technológiai szektornak. Az égisze alatt nemcsak számítógépek születnek, hanem nyomtatók is. Egyetlen gyártóhoz több száz modell is tartozhat. Ezek a konstrukciók, bár márkajelzésükben azonosak, tulajdonságaikban merőben eltérőek lehetnek egymástól.

Vagyis amikor a megfelelő toner kiválasztása a cél, akkor önmagában a HP, mint megnevezés nem elegendő. Hogy miért hangsúlyozzuk ezt ennyire erőteljesen? Azért, mert a rossz sorozatszámú toner behelyezése a nyomtató épségét kockáztatja. Azaz konkrétan tönkremehet az eszköz attól, hogy a belerakott kiegészítő nem kompatibilis vele.

Akkor mi a megoldás?

Semmilyen bonyodalmas vagy nehézkes teendőre nincsen szükség. Egy cetlire vagy a telefon jegyzeteibe pikk-pakk felírható az eredeti toner nyomán a pontos típusmegjelölés.

A közkedvelt HP LaserJet Pro M28a toner nevében például minden benne van, ami lényeges. Tény, hogy fejben tartani nem feltétlenül egyszerű feladat egy ilyen szám- és betűhalmazt, de a memóriajáték nem is elvárás. Bárhova felírhatóak az adatok, amelyek aztán a későbbiekben mankóként szolgálhatnak.

A fotó forrása:

FabrikaSimf / Shutterstock.com

Top