You are here
Home > Nappali >

Hívogató nappalival az otthonunk egyéniségéért

nappali

Az otthonunk személyiségünk lenyomata, hűen tükrözi egyéniségünket, annak legfontosabb, hangsúlyosabb tere pedig kétségtelenül a nappali. Itt töltjük a legtöbb időt, itt fogadjuk a vendégeket, így egyáltalán nem mindegy, hogyan néz ki a lakásunk ezen része.

Bár a megfelelő bútorzat, egy kényelmes kanapé sokat nyom a latban, a hétköznapok egyhangúsága kisebb kiegészítőkkel, lakberendezési tárgyakkal szüntethető meg. Egy jól megválasztott kisbútor, meleg fényt adó lámpa, egzotikus utazásra emlékeztető festmény, dekorációs tárgy vagy szobor másik világrészbe röpít.

Lámpák és díszpárnák, az otthonosság biztosítékai

Ha hívogató, meghitt otthont és egyedi lakberendezési termékeket szeretnénk, fontos, hogy legyen benne elegendő fényforrás, és a természetes fény mellett nem szabad megfeledkezni a lámpákról sem. Legyen szó az íróasztalról, ahol az otthoni munkavégzéshez szükséges az elegendő fény, vagy a kedvenc olvasósarkunkról, egy jól kiválasztott lámpa csodákra képes. És számos stílus közül válogathatunk, lehet klasszikus, vintage vagy natúr, sőt modern, geometrikus formákkal tizedelt, a lényeg, hogy formájával és fényével melegséget vagy éppen vibrálást vigyen a nappali homályába. És ha a lámpa nem elegendő fényforrásnak, romantikus estéken vagy meghitt pillanatokban jó szolgálatot tehet egy illatos gyertya is, még különlegesebbé alakíthatja az együttlétet.

Az otthonos, kellemes hangulat számos kiegészítővel biztosítható, a nappali díszei a díszpárnák is, melyeknek formája, színe, mintája és textúrája nem ismer határokat. Amellett, hogy biztosítják a kényelmes olvasást, tévézést, jól esik rájuk leheveredni, díszei is a lakásnak, feldobják, izgalmassá teszik a livinget. A szín- és mintaválasztás itt is lehet klasszikus vagy piszokul merész, a modern művészet geometriai formái ihlette. De emlékeztethet a nyaralásunkra is, ahogy a vadon zöldjét is megidézheti, a levél- és növénymintás textíliák kifejezetten divatosak manapság.

Festmények, vázák, kisplasztikák a művészi otthonért

Az otthonosság és az egyéniség nem jár mindig kéz a kézben, kényelmes otthonunk a személyiségünket, gondolkodásmódunkat, a világról alkotott képünket kell tükrözze, ezt pedig a legkönnyebben a lakásban található festményekkel, kisplasztikákkal, dekarációs tárgyakkal tudjuk kifejezni. Egy kézzel festett vagy nyomtatott festmény egyedivé teszi a lakást, megváltoztatja a hangulatát. Az utazás szerelmesei, a romantikusok és az ínyencek egyaránt kifejezhetik velük egyéniségüket, de a geometriai formák, absztrakt vonalak kedvelői is érvényesülhetnek, hiszen az ilyen képek most kifejezetten divatosak.

Ezek stílusára, hangulatára már csak ráerősíthet egy jól megválasztott kisplasztika, elegáns váza, mely akár muránói üvegből is lehet, ha unnánk a porcelánt. Bár utóbbi is lehet elegáns, feltűnő, ha a színe, formája megfelelő, a titok a többi lakberendezési tárgyal való megfelelő párosításban rejlik. A nappali lehet klasszikus, retró vagy modern, vagy akár ötvözheti is a különböző stílusokat, a fontos, hogy egyéniségünket tükrözze, hiszen ezáltal mi és vendégeink is jól érezzük majd magunkat benne.

Top