You are here
Home > Fürdőszoba >

Fürdőszoba újragondolva: trendek és tippek

A fürdőszoba nem csupán egy praktikus helyiség, ahol a napi higiéniai tevékenységeinket végezzük, hanem egyben nyugalom szigete is otthonunkban, ahol relaxálhatunk egy hosszú nap után. Az alábbiakban olyan útmutatást nyújtunk, amely segít a tökéletes fürdőszoba kialakításában, figyelembe véve a legújabb trendeket és a funkcionalitást.

A tökéletes fürdőszoba bútor kiválasztása

A tökéletes fürdőszoba bútor kiválasztásakor a tér adottságaihoz kell igazodnunk. Kis helyiségek esetén érdemes világos színeket használni és függesztett fürdőszobabútor mellett dönteni. Nagyobb fürdőszobákban több lehetőségünk van nagyméretű bútorokra és merész színek használatára is. Mindemellett fontos a tárolási lehetőségek maximális kihasználása is, így bátran eshet a választás komplett álló kivitelű bútorra is.

Legyen otthon is wellness: Hidromasszázs zuhanykabinok és zuhanypanel

A hidromasszázs zuhanykabinok és zuhanypanelek kiválasztásakor fontos figyelembe venni a rendelkezésre álló helyet, a víznyomást és mérlegelni a karbantartás egyszerűségét. A multifunkcionális zuhanyzók, amelyek személyre szabott élményt nyújtanak, egyre népszerűbbek. Ezek az eszközök lehetővé teszik a víz hőmérsékletének, áramlási sebességének és még a világítás szabályozását is. A legtöbb zuhanypanel felső esőztető funkcióval lett ellátva a maximális kényelmet előtérbe helyezve, míg a hidromasszázs zuhanykabinban akár lábmasszázst is vehetsz.

Kádparavánok és zuhanyajtók is népszerűek

A kádparavánok és zuhanyajtók nem csak praktikusak, hanem jelentősen hozzájárulnak a fürdőszoba esztétikájához is, emellett megakadályozzák a felesleges víz kifröccsenését, megkímélve az állandó felmosásától. A választás során előtérbe kell helyezni az üveg vastagságát, a keret anyagát, és hogy mennyire könnyen tisztíthatóak ezek a termékek. A minimalista, modern fürdőszobákban különösen előnyösek.

Modern fürdőszoba csaptelepek és zuhanyszettek

A legújabb fürdőszoba csaptelepek és zuhanyszettek esetében a design és a praktikum egyensúlyára törekszünk. A Leziter zuhanyszettek állítható magasságúak, emellett a kézizuhany és a fejzuhany dőlésszöge is egyénre szabható. Továbbá fontos, hogy az eszközök energiatakarékosak, könnyen kezelhetők legyenek, miközben elegáns megjelenést nyújtanak és jól illeszkednek a fürdőszoba stílusához, – egy fürdőszoba csaptelep krómozott kivitelben megnyerő választás lehet.

Mosdókagylóknál és WC-csészéknél is új trendek

A WC-csésze és mosdókagyló kiválasztásánál a helyiség méretét és a kívánt stílust kell szem előtt tartanunk. A kompakt tervezésű termékek kis helyiségekben ideálisak, míg a nagyobb, díszített darabok a tágasabb fürdőszobákban találhatnak helyet.

A perem nélküli, vagy “rimless” WC-k kialakításánk köszönhetően könnyebb fenntartani a tisztaságukat. Ezeknél a WC-knél egy különleges szerkezetű csészéről beszélhetünk, így az öblítővíz örvénylő mozgása minden belső felületet könnyedén elér, anélkül hogy kifröccsenne, így hatékonyan tisztítva azt. Továbbá, mind a fali, mind az álló modelleknél a rejtett rögzítési pontokat alkalmaznak, amelyek alig láthatóak a beépített a szaniteren. Ez nemcsak esztétikailag előnyös, hanem higiénikusabb tisztítás miatt is, mivel kevesebb a nehezen hozzáférhető pont.

A modern fürdőszoba nem csak a funkcionalitásról, hanem a kényelemről és a stílusról is szól. A megfelelő termékek kiválasztásával és a legfrissebb trendek követésével teremthetünk egy olyan helyiséget, amely nem csak praktikus, hanem egyben nyugodt menedék is a mindennapok során. A Homelux.hu fürdőszobai termékeivel könnyedén megvalósíthatjuk álmaink fürdőszobáját, legyen szó új építéséről vagy felújításról.

fotók: Leziter Kft

Top