You are here
Home > Kert >

Fukszia

Fukszia

Dél-Amerikában, Közép-Amerikában és Tahitin őshonos nagy színgazdagságú, látványos növény. Nevét a híres botanikusról Leonard Fuchs-ról kapta. Nálunk már több mint kétszáz éve ismert, és manapság egyre közkedveltebb balkonnövény.

Csüngő, harang alakú virágokkal rendelkező növény, nagysága 20-150 cm között lehet. Virágai lehetnek fehér, rózsaszín, piros és lila színűek, a legtöbbször kétszínűek, ebből adódóan nagyon mutatós növény. Növekedése többféle lehet, kedveltek a törzsre nevelt és a csüngő példányok egyaránt. Könnyű alakításuk miatt felhasználásuk változatos. Tehetjük balkonládába, dézsába vagy használhatjuk csüngő növényként is. Májustól októberig virágzik.

Talaj

A balkonnövényeknek kifejlesztett virágföld vagy az általános virágföld megfelelő számukra, megfelelő tápoldatozás mellett.

Fukszia gondozása

Fukszia Vízigénye

Nagy vízigényű növény, a földje állandóan legyen nedves, de a pangó vizet kerüljük. hetente tápoldatozzuk.

Hőmérséklet, fényigény

Alapvetően félárnyékos, árnyékos helyen érzi jól magát, de egyes fajok a napfényt is elviselik. Keressünk olyan helyet számára ahol légmozgás is van, de óvjuk az erős széltől.

Fukszia Gondozása

Az elnyílt virágokat folyamatosan távolítsuk el a növényekről. Meleg napokon le is zuhanyozhatjuk a növényünket, ezt meghálálja.

Fukszia teleltetése

Fukszia Szaporítása

Tavasztól őszig szaporítható dugványozással.

Fukszia Teleltetése

Teleltetés előtt a még virágzó növényt vágjuk vissza harmadára. A teleltetőhelye világos, szellős legyen, a hőmérséklet ne menjen fagypont alá, ideális esetben 2-10 fok között legyen.

Top