You are here
Home > Magazin >

Érdemes-e ingatlanfelújításba fektetni a sportfogadásból származó bevételeid?

lakásfelújítás

Természetesen a rövid válasz az, hogy igen, bár az már más kérdés, hogy tudsz-e elegendő pénzt összeszedni sportfogadásokkal. De most itt nem ezzel foglalkozunk, hanem azzal, hogy érdemes-e úgy forgatni a fogadásokra kötött pénzed a Campobet és hasonló bukmékerek oldalain való fogadáshoz, hogy azt később felújításra költhesd. Egy felújításnak számos oka lehet, ma lehet, hogy inkább a komfortérzet növelése, a rezsiköltségek csökkentése, vagy az eladásra szánt ingatlan értékének növelése.

Miért végzünk felújításokat?

 • Esztétikai okok
 • Fenntartás-karbantartás
 • Javítások
 • Energiahatékonyság javítása

Miért odázzuk el a felújításokat?

 • Nincs elég pénzünk
 • Ha van is elég pénzünk, az anyagárak eszméletlen magasak
 • Tervezzük eladni az ingatlan, de csak ülünk rajta

Érdemes-e beruházni egy lakásfelújításba?

Lakástulajdonosként talán elgondolkoztál már azon, hogy a növekvő anyagköltségek és a világjárványhoz kapcsolódó folyamatos ellátási lánc-zavarok miatt most van-e itt az ideje, hogy lakásfelújításba fektess.

A válasz az, hogy minden attól függ, hogy otthonodnak szüksége van-e munkára, és hogy mekkora a költségvetésed, mert beruházás szempontjából sosem rossz az időzítés. A legtöbb felújítás növeli az otthonod értékét, mivel javult vagy az ingatlan minősége és megjelenése vagy az épület általános integritása. És még akkor is, ha azt tervezed, hogy évekig maradsz otthonodban, minden felújítás megér annyit, amennyit megengedhetsz magadnak, hogy biztosítsd a megfelelő karbantartást, és hogy tükrözze azt, aki vagy.

Ha szeretsz főzni, fektess be egy séfkonyhába, vagy ha semmit sem élvezel jobban, mint egy spa-napot, fektess be egy fürdőszobába. Csak ne felejtsd el, hogy ha tovább értékesítést tervezel, akkor a számodra legfontosabb funkciók nem biztos, hogy a következő tulajdonosok számára is azok lesznek. Ezért legyen stratégiai fontosságú a tervezés és a kivitelezés kiválasztásakor.

Ennek ellenére az olyan elemek, mint a konyhakamrák, a zárt tárolók és az otthoni irodák manapság népszerűek, és okos felújítások, amelyekbe érdemes befektetni, ha különleges jelleget szeretnél adni az ingatlanodnak.

Mit érdemes felújítani?

Ha úgy tervezed, hogy a lakóingatlanodban maradsz továbbra is, akkor határozottan érdemes a következő területekre befektetni:

 • Energetikai besorolás javítása: jelenleg mindenki gőzerővel szigetel, pedig ezt már 20-30 éve is meg lehetett volna tenni, és akkor még megfizethető volt. Mindegy is, a lényeg, hogy ha hosszú távra tervezel, akkor ezt meg kell lépni. Régi házakra érdemes 12 centiméteres szigetelést tenni, a fa nyílászárókat műanyagra cserélni, vagy rendesen kifugázni a réseket. Emellett a tetőszigetelés is lényeges, a beázás miatt a fóliázás fontos, a hőtartás miatt pedig az üveggyapot szigetelést érdemes elvégezni. A fűtési rendszert is érdemes korszerűsíteni, ha ragaszkodsz a fatüzeléshez, akkor vegyestüzelésű kazánnal érdemes kezdeni, esetleg, ha van lehetőség, akkor padlófűtést telepíteni az egyenletes hőérzetért. Napelemben is lehet gondolkodni, de ezeknek az ára is betegesen magasra szökellt az elmúlt években.
 • Vizesblokkok: a vizesblokk az egyik legtöbbet használ rendszer a házban, hiszen mosdás, mosogatás, mosás, stb. mind ezt a rendszert veszi igénybe. Érdemes lehet egy jó melegvizes tartályt beszerezni (az átfolyós vízmelegető kazán nem optimális, hiszen lassan jön a meleg víz, ha megindul forró, és a kazánnak nem tesz jót a ki-be kapcsolódás sem), a régi vascsöveket műanyagra cseréltetni szintén jó ötlet lehet, és a csöpögő csapokat is jó, ha lecseréljük buherálás helyett.
 • Tetőcsere: a régi cserepek (kb. 50-60 évesekről beszélünk), már áteresztik a nedvességet, és azokon a házakon, ahol ilyen cserép van, valószínűleg fólia sincs még. Nem érdemes nagyon húzni a tetőcserét, mert a beázás nagyobb károkat okozhat, mint amennyibe egy egyébként ép tetőszerkezeten a cserepek lecserélése kerülne.
 • Gipszkarton állmennyezet felrakása: sokan ódzkodnak a gipszkarton állmennyezettől, mondván összemegy tőle a ház. Nos, az az 5-8 centi senkinek sem fog hiányozni, de egy régi stukatúr mennyezet eltüntetése sokkal kellemesebbé teszi házunk kinézetet. Pár méter szép polifoam szegőléc és kész is a tökéletes mennyezet, ami még a villanyszerelőnek is jó lesz.

Összegezve

Nos, valójában tehát azt mondhatjuk, hogy igen, érdemes a sportfogadásokon keresett pénzedet befektetni ingatlanfelújításba. Ha pedig nincs saját ingatlanod, akkor akár az is szóba jöhet, hogy vásárolsz egyet.

Top