You are here
Home > Ablak >

A műanyag ablak párásodása

műanyag ablak párásodása

A manapság ismert korszerű, jó hőszigetelési értékkel rendelkező műanyag ablak üvege már a belső felületen nem tud áthűlni. Felmerül ebben az esetben a kérdés, hogy akkor a műanyag ablak üvegének széle mégis miért hűl át és párásodik be?

Ez a jelentés nem minden műanyag ablak gyártmánynál szokott jelentkezni, a megoldás leginkább a műanyag ablak konstrukciókban található meg. A műanyag ablak üvegének belső részére a fém hőtávtartó szokta átvezetni, amelyet a műanyag ablak üvegei között helyeznek el.

Nagyon sok olyan felső kategóriás műanyag ablak típus van, amelyeknél egyszerűen kiküszöbölték a párásodás problémáját a helyes konstrukció elkészítésével.

A műanyag ablak üvegeinél speciális kialakítású, hőhídmentes távtartókat helyeztek el, így a műanyag ablak profiljába jóval mélyebbre tud eljutni az üveg. Ezzel a két megoldással egyszerűen el lehet kerülni, hogy a műanyag ablak alsó része mindig párás legyen. Hogy miért is jó ez?

A folyamatos párásodás és nedvesség miatt elkezd penészedni és gombásodni a műanyag ablak üvegét rögzítő szilikon, ez pedig nem kifejezetten mondható szép látványnak.

A fa ablakok esetében egyébként sokkal károsabb, ha az ablakkeretre kerül át a párásodás az ablaküvegről. Ilyenkor a fa szétrothad és szétkorhad a nedvesség miatt, így az ablak élettartama jelentősen csökken. Egyszerű tehát a választás, a műanyag ablak a legjobb opció erre a problémára.

Természetesen ezen a téren is érdemes a legjobb konstrukcióval rendelkező műanyag ablak terméket kiválasztani, természetesen csak abban az esetben, ha az anyagiak megengedik. Azoknál az embereknél, akik a párásodás problémája már a műanyag ablak megvásárlása után jelentkezik, folyamatos szárazra törléssel és rendszeres szellőztetéssel védekezhet a probléma ellen.

A téli időszakban a szellőztetésre kitalálták a műanyag ablak termékek többségénél a résszellőző funkciót, amely a kilincs 45 fokos szögbe állításával érhető el. Erről az eszközről weboldalunkon találhat leírást.

Top