You are here
Home > Ablak >

A műanyag ablak karbantartása

műanyag ablak karbantartása

A műanyag ablak esztétikai értékének megőrzése miatt mindig langyos, mosogatószeres vízzel és puha ronggyal tisztítsuk a műanyag ablak profilját. Amennyiben a műanyag ablak profilján apró karcok találhatók, azokat folyékony súrolószer segítségével el lehet tüntetni.

A fóliázott műanyag ablak termékekhez viszont már javítófilc is kapható, ezzel a sérüléseket vagy a festéket könnyen javítani lehet.

Az egyik rendkívül fontos dolog, hogy újságpapírral semmiképpen ne tisztítsuk a műanyag ablak üvegét, hiszen a felületét könnyen összekarcolhatja. Az üveg esetében is ablaktisztító szert és puha rongyot kell alkalmazni, a mikroszálas kendő viszont a legoptimálisabb erre a feladatra.

Fontos odafigyelni a műanyag ablak vízréseire, azoknak mindig szabadon kell lenniük, máskülönben könnyen beázhatnak. Sok ember olyan hibákat követ el, hogy a kilincsére különböző tárgyakat akasztanak, akár egy száradó, vizes, tehát nehéz ruhát is, ami viszont egyáltalán nem jó ötlet, hiszen a gyártók a műanyag ablak szárnyának súlyához állították be a vasalatot.

Éppen ezért nem ajánlott semmilyen tárgy ablakra akasztása, mert nagyon egyszerűen el tud állítódni a vasalat, amely miatt a műanyag ablak nehezen záródhat és akadhat is akár.

Rengeteg műanyag ablak gyártó cég kijelenti, hogy ha a tulajdonos nem tartja karban évenként a műanyag ablak termékét, akkor a garanciális javítást nem hajlandó vállalni, így a gondatlan tulajdonosnak kell a javítás és a karbantartás árát megfizetni.

Éppen ezért elmondhatjuk, hogy mindenképpen érdemes a műanyag ablak karbantartására rászánni évente azt a 4-6 ezer forintot, mert később csak még többet kell majd rászánni, ha elromlok.

A műanyag ablak karbantartásáról kapott papírt mindenképpen érdemes megőrizni, hiszen bizonyítani lehet vele, hogy a karbantartást minden évben elvégezték a műanyag ablakokon. A műanyag ablak karbantartását a beépítést elvégző cégtől is lehet kérni!

Top