You are here
Home > Ablak >

A műanyag ablak beépítése

műanyag ablak beépítése

A műanyag ablak beépítésénél panelház esetében nem nagyon lehet dönteni sok dologról, hiszen a régi tokba beépítés nem igazán indokolt, hiszen a bontáskor nem fog a fal megsérülni, tehát komolyabb helyreállításra egyáltalán nem lesz szükség a műanyag ablak beépítése után, egyedül a szerelési rések elfedésre, erre viszont a takaróléc teljes mértékben megfelel.

A téglaépületek esetében már erősen el kell gondolkodni, hogy a felfordulást vállaljuk-e, valamint hajlandóak vagyunk-e kompromisszumot kötni és magasabb végösszeget kifizetni, megelégszünk-e egy kisebb üvegfelületű műanyag ablakkal, a nem teljesen 100%-os hangszigeteléssel és hőszigeteléssel, amennyiben az új műanyag ablak beépítése a régi tokba történik.

Fontos kérdés lehet tehát egy téglaépületnél, hogy régi tokba szeretnénk beépíttetni az új műanyag ablak szerkezetet, esetleg bontással szeretnénk az egészet beszereltetni. Amennyiben a műanyag ablak beépítése bontással történik, akkor a hangszigetelés és a hőszigetelés nagyon jó lesz, viszont egyértelműen sérülni fog a fal ebben az esetben.

Fontos megemlíteni, hogy ha magasabb árú és minőségű műanyag ablak profilt választunk ki és régi tokba építtetjük be azt, akkor elérhető ugyanaz a hatásfok, mint egy olcsóbb árú és minőségű műanyag ablak bontással történő beépítésénél.

A bontással járó műanyag ablak beépítés esetén tehát a helyreállításra is szükség lesz, amelynél a műanyag ablak kereskedők és beépítők mindig mást értenek, ezért fontos rákérdezni, hogy az adott helyiségben ez mit jelent.

Előfordulnak olyan esetek, ahol a műanyag ablak beépítése után csupán a szerelési hézagokat takarják el a takaróléccel, a csupasz téglát viszont nem fogja eltakarni, így ilyen esetekben más szakemberre lesz szükség vagy a plafonig érő régi szekrényre, már ha van olyan.

Amennyiben egy teljes felújítás során szánjuk rá magunkat a műanyag ablak vásárlásra, akkor a műanyag ablak beépítése után a falat glettelni lehet, újrafesteni, amelyet a felújításra odahívott szakemberek egyszerűen megoldhatnak.

Top