You are here
Home > Vásárlás >

Takarékos fogások, avagy az otthoni főzés előnyei

otthoni főzés

Számtalan előnye van, ha úgy döntünk, magunk készítjük el az ételeinket. Egyrészt azt főzhetünk, amit megkívánunk és szeretünk, nem kell kompromisszumot kötnünk e téren. Nem kell a más által tervezett menüsorhoz igazodnunk, emellett az ételeket is úgy fűszerezhetjük, ahogy ízlésünknek megfelel. Így biztosak lehetünk abban, hogy maga az étkezés is dupla örömet fog jelenteni számunkra.

Mindezek mellett az otthoni főzés egyben sokkal gazdaságosabb is, mintha készen vásárolnánk meg valahol vagy éppen házhoz szállíttatnánk az ételt. Rengeteg pénzt spórolhatunk azzal, ha rászánjuk az időt és magunk készítjük el az ételeinket. Amennyit elköltünk egy adag főételre, abból akár egy háromtagú család számára is készíthetünk ebédet.

A takarékos főzés kulcsa: takarékos bevásárlás

Ha spórolni szeretnénk a főzésen, akkor először is a bevásárlással kell kezdenünk a takarékosságot. Minden nagyobb élelmiszerlánc igyekszik a vásárlókat árengedmények és akciók dömpingjével arra sarkallani, hogy a vevők rendszeresen látogassák üzleteiket. A vásárlók pedig a szupermarketek és hipermarketek polcait böngészve, sokszor elcsábulnak, és olyan termékeket is megvásárolnak, amelyekre valójában kevéssé vagy egyáltalán nincs szükségük, csak azért mert meglátják az “akció” feliratot. Ám ha tudatosan állunk a vásárláshoz nem csupán pénzt, hanem rengeteg időt is megtakaríthatunk.

Ha nem szeretnénk hetente órákat tölteni a bevásárlással, érdemes azt előre megtervezni. Jó, ha pontos listát készítünk arról, milyen élelmiszereket kell beszereznünk a heti menü elkészítéséhez. Ehhez pedig hatalmas segítséget nyújtanak számunkra az online térben is elérhető akciós újságok. Az Interspar újság, a Lidl akciós újság vagy éppen a Spar akciós újság kedvezményes termékei közül válogatva számtalan ötletet meríthetünk a családi menü összeállításához. Emellett az üzletláncok weboldalán rengeteg hasznos tippet és receptet találunk, melyek az áruházakban megvásárolható termékekből könnyen és gyorsan elkészíthetőek. Érdemes itt megemlíteni például a Lidl Konyha ingyenes főzőiskoláját, ahol olyan recepteket találunk, amelyek a legegyszerűbb alapanyagokból gyakorlatilag bárki által elkészíthetőek, egy kis konyhai gyakorlottsággal.

Bevásárlás otthonról, egyszerűen

Mindemellett a legtöbb nagy üzlethálózat ma már online vásárlásra is biztosít lehetőséget. Gondolhatunk itt a Spar online webáruházára vagy éppen a Lidl webshopra, amelyek mind azt a célt szolgálják, hogy a vásárlást megkönnyítsék. Az áruházak weboldalán kivétel nélkül elérhető az adott cég kedvezményes kínálata meghatározott időközönként frissülő portékával. Az Interspar újság, a Lidl újság, valamint a Spar akciók és a többi nagy üzletlánc akciós kínálata min könnyedén elérhetőek az online felületen.

Azzal sem kell bajlódnunk, hogy az üzletek nyitvatartási idejét böngésszük, legyen szó a Spar üzletek közül az Interspar budapesti áruházairól vagy bármely más üzletlánc helyi boltjáról, hiszen a termékeket kiszállítják otthonunkba. Ha pedig a közvetlen házhozszállítás nem is lehetséges a hozzánk közeli áruháznál, a legtöbb nagy üzletlánc lehetőséget biztosít a webáruházi rendelés személyesen átvételére. Így a megrendelt termékeket átvehetjük a hozzánk legközelebbi áruházban, legyen szó az Interspar Győr vagy az Interspar Szombathely üzletéről.

Azáltal, hogy a rendelésünket otthonról állítjuk össze, elkerülhetjük a felesleges kiadásokat. Valamint elkerülhetjük a fizetésnél esetlegesen adódó kellemetlen meglepetéseket is a kasszánál. Ha otthonról rendelünk, sokkal kisebb a valószínűsége annak, hogy felesleges dolgokat vásárolunk meg.

További összeget spórolhatunk meg azzal, ha a bevásárlólista és az online rendelés összeállításához segítségül hívjuk az adott üzletlánc akciós újságát. Böngészhetünk a Spar akciós újságból, a Lidl akciós újságból, az Interspar újságból vagy bármelyik üzletlánc akciós kínálatában, amely a közelünkben található. Ezzel is időt takaríthatunk meg, hiszen így nem az üzletben kapkodva kell keresgélnünk a kedvezményes termékeket, hanem azt kényelmesen, otthon megtehetjük. A bevásárlást tehát könnyedén elintézhetjük anélkül is, hogy betennénk a lábunkat bármely nagy áruházba, akár a Lidl, akár a Spar szupermarketek vagy bármelyik más üzletlánc boltjába.

Akciós kínálat egy helyen

Az akciós újságokat összegyűjtő portáloknak köszönhetően azzal sem kell bajlódnunk, hogy a különböző élelmiszerláncok akciós kínálatáért egyesével felkeressük az áruházak honlapját. A Kaufino gyűjtőoldalon az összes nagy üzlethálózat aktuális kínálatát megtaláljuk, így a Spar akciós újságot, Lidl akciós újságot vagy az Interspar újságot is sok más között. Az egy helyen összegyűjtött akciós újságok segítségével pénzt és egyben időt is megtakaríthatunk.

Mindig teli kamra

Rengeteg időt takaríthatunk meg azzal, ha gondoskodunk róla, hogy az alapvető élelmiszerek és fűszerek (olaj, ecet, só, bors, vöröshagyma, cukor) mindig kéznél legyenek. Érdemes ellenőrizni és rendszeresen feltölteni a készleteket. Emellett érdemes nagyobb mennyiséget beszerezni tartós élelmiszerekből: konzervhalakból, hüvelyesekből, rizsből, fagyasztott gyümölcsökből és zöldségekből, valamint teából és kávéból. Ezt megtehetjük személyesen a Lidl üzletekben, Spar szupermarketekben, de megoldható akár online is a Lidl webshopján vagy például a Spar online áruházában.

Ezek az alapélelmiszerek rendszeresen szerepelnek minden üzletlánc akciós kínálatában, így érdemes az adott élelmiszerből nagyobb tételben vásárolni, amikor éppen valamelyik üzletben kedvezményes áron vásárolható meg. Ezért is érdemes rendszeresen átlapozni ezeket a kiadványokat, legyen szó a Spar akciós újságról, a Lidl újságról vagy éppen az Interspar újságról.

Ha ezek az élelmiszerek kéznél vannak a konyhában vagy a kamrában, bármikor össze tudunk belőlük állítani egyszerű, finom és nem utolsó sorban olcsó ételeket, anélkül, hogy naponta le kellene járnunk az üzletbe.

Top