You are here
Home > Szabadidő >

E olvasók – Manapság is hasznosak a felhasználóknak?

e-olvaso

Az elmúlt 20 év technológiai változásai óriási mértékben forgatták fel a szerencsejáték ipart, és persze minden olyan cég életét is, akik műszaki cikkek forgalmazásával foglalkoztak. Amíg rengeteg olyan funkció és lehetőség érhető el a mai online felületek weboldalain amiről pár tíz éve még álmodni se mertek az emberek addig hónapról hónapra akkora változások történnek manapság, ami még minket is ámulatba ejthet. Ha például az olyan népszerű online kaszinó felületeket említjük mint az Ice Casino, ma már minden esetben azonnali átfutási idővel, több száz játékkal és nagyszerű fejlesztőkkel várják a játékosokat.

Amíg pedig régen több olyan technológiai újítás is volt, amely extra előnyhöz juttatott minket az online térben, addig még ma is sok olyan van amely releváns lehet, és olyan is amely szinte hülyeségnek is mondható a piacon elérhető kütyük viszonylatában.

Az alábbi cikkünkben épp ezért megvizsgáljuk ezeket az újításokat, és megbeszéljük például, hogy az e olvasók manapság még relevánsak e a felhasználók számára. Ha tehát szeretnéd tudni, hogy érdemes -e a híreket e olvasóról követned és ha szeretnéd a múltból érkezve megismerni a jelen és a jövő technológiai rejtelmeit nem érdemes lemaradnod az alábbi cikkünkről.

A legnépszerűbb e olvasók számítógépre, tabletre és telefonra is elérhetőek, és ki tudja, lehet, hogy a következő cikkünket már az e olvasódról csekkolhatod majd.

e-olvasó

Az e olvasók születése

Az e olvasókat eredetileg folyóiratok és cikkek olvasására tervezték, amely egy mobileszközhöz hasonló kis szerkezetnek indult, és voltaképpen az is lett. Természetesen bármilyen okoseszköz, amelyen szöveget tudunk olvasni használható e olvasóként, de ha igazi könyvmolyok vagyunk érdemes számításba vennünk a többszöri használat miatt az e olvasók kérdését.

Fő előnye, hogy teljesen személyre szabható a betűtípustól kezdve egészen a funkciókig minden, hordozhatóságuk miatt pedig bármikor és bárhonnan elérhetőek, szemben például azzal, ha gépről próbálnánk meg ugyanazokat a szövegeket elolvasni. Nagy előnye természetesen az is, hogy “nem foglalnak helyet a könyvek” – azaz több száz könyv is lehet a memóriánkban, miközben a táskánk súlya egy dekával sem lesz nagyobb. Épp ezért, nem kell nagy gondolkozások árán azt sem eldöntenünk, hogy a mai napunkra éppen melyik könyvet vigyük magunkkal, ha esetleg többet is olvasunk.

Egy e olvasó kinézete és a funkciói

Az e olvasó nagyban hasonlít a jól ismert táblagépekhez, viszont sokkal hosszabb akkumulátor élettartammal bírnak, mint bármelyik másik ma ismert okoseszköz. Az első beszélgetések az eszköz megjelenéséről még az 1930 -as években megjelentek, az eltelt idő alatt pedig először az ötlet született meg, majd az elméleti részei és később maga a fizikai eszköz is elérhető vált a piacon. Amíg viszont 1998 -ban még nem érték el az őket érdemlő népszerűséget, addig a későbbi modellek 2007 -ben alig fél óra alatt teljesen elfogytak. Érdekesség viszont, hogy a színes e tinta olvasók csak 2021 -ben kerültek ki a piacra.

Az e olvasók ráadásul ugyanolyan népszerűek a fiatalok és az idősek körében is, így nemigen lehet azt mondani, hogy kisebb célcsoportban jeleskednek mindösszesen. Szerte a világon keresik kicsik és nagyok különböző élethelyzetből, mert amíg egyszerű mesekönyveket is elérhetünk ezen az úton, úgy a legnépszerűbb folyóiratok és a napi hírek is könnyűszerrel olvashatóak a készüléken.

2014 -ben engedélyezték egyébként az e olvasók használatát repülőgép felszállás és leszállás közben is.

e-olvasók

Az e olvasók legnagyobb előnyei és hátrányai

Az e olvasók tehát azt mondhatjuk, hogy nagyszerű eszközök lehetnek, ha olyan felhasználó kezébe kerülnek, aki igazán ki tudja használni a lehetőségeket, viszont az előnyök mellett pár hátrányt is felsorakoztathatunk ha az e olvasók világáról van szó. Az alábbiakban összeszedtük neked a legfőbb előnyöket és hátrányokat, amiket beállíthatunk az e olvasók mögé, hogy segítsünk dönteni, abban, hogy neked megérni  vajon e- olvasót beszerezni.

Legfőbb előnyök Lényeges Hátrányok
  • Kis helyen elfér és könnyű
  • Egyszerre több könyvet is magunkkal vihetünk
  • Erős aksi
  • Nagy memória
  • Egy tablet nem csak olvasásra ad lehetőséget
  • Hiányzó “könyv” élmény

Hatása és a várható jövő

Az e olvasók elterjedése tehát óriási változásokat hozott a kiadók világában, és hamar átalakult a papír alapú könyvek uralma is napjainkra. Manapság már fiatalok és idősek egyaránt a e olvasókat helyezik előtérbe abban az esetben ha nagy könyvmolyként élik a mindennapjaikat, de azok a személyek akik csak folyóiratok és hírek olvasására használják az eszközt is meg vannak elégedve a visszajelzések alapján.

Természetesen attól is függ, hogy érdemes -e egy saját e olvasót beszerezned, hogy mekkora mennyiségű szöveges anyagot szoktál megemészteni nap mint nap, mert ha alig párhavonta olvasol bármit, lehet hogy csak porfogóként funkcionál majd egy ilyen eszköz az életedben.

Az viszont már biztos, hogy a népszerűsége évről évre egyre nagyobb az ilyen eszközöknek, így biztosak lehetünk annak, hogy az elkövetkező évtizedekben egyre több és több funkció válik majd elérhető az e olvasók világában is.

Top