You are here
Home > Munka >

Az 5 legjobb pénzkezelő mobiltelefonos alkalmazás

empower

A pénzkezelő mobiltelefonos alkalmazások rendkívül népszerűek, mert egy nagyon egyszerű igényt elégítenek ki. Megnézheti az egyenlegét, és követheti a bevételei és kiadásai alakulását. Azonban vannak már olyan fejlett alkalmazások is, ahol nemcsak egyszerű funkciókat vehet igénybe, hanem az alkalmazások hasznos tanácsokat adnak, hogy jó pénzügyi döntéseket hozzon meg. A legfontosabb előny természetesen az, hogy a számlakezelő alkalmazást bárhol használhatja.

A pénzkezelő alkalmazások számos területen használhatók. Könnyen kezelhetők az online szerencsejátékok során felmerülő költségek vagy nyeremények az alkalmazás segítségével. A Magyarországon elérhető egyik legnépszerűbb online kaszinó is elfogadja ezt a fizetési módot.

A következőkben 5 legfontosabb számlakezelő alkalmazás tulajdonságait tekintjük át.

Empower

Az Empower egy internetes bank és számlakezelő alkalmazás, aminek segítségével követheti a számlájának alakulását. Ezen kívül heti és havi költséglimitet állíthat be. A folyószámlán kívül az Empower-nél egy megtakarítási számlát is nyithat. Egy automata takarékoskodás funkció segítségével mindenféle nehézség nélkül takarékoskodhat.

Mindössze annyit kell tennie, hogy beállítja a heti vagy havi megtakarítási célösszeget és az alkalmazás automatikusan jóváírja az összeget, ha az elérhetővé válik. Az automatikus megtakarítás funkcióhoz nem igényel minimális összeget, ha úgy dönt, hogy nyit egy számlát.

Az Empower nagyon népszerű, mert könnyen kezelhető. Felismeri a számlákat és előfizetéseket és automatikusan kiadási költséglimiteket állít be.

Az Empower egy fizetős alkalmazás, azonban a díj meglehetősen alacsony mindössze 8 $ havonta. Továbbá egy 14 napos ingyenes demóverziót is kipróbálhat, ha először meg szeretne ismerkedni az alkalmazás által nyújtott szolgáltatásokkal.

empower

Acorns

Az Acorns más típusú szolgáltatásokat biztosít, mint az Empower. A megtakarítás helyett a befektetésre helyezi a hangsúlyt. Egyesíti az automatikus tanácsadás modellt egy automatikus megtakarítási eszközzel. A befektetéseit mindenféle időráfordítás vagy megerőltetés nélkül végezheti. Egyszerűen csak el kell indítania és az alkalmazás magától végzi a befektetéseket. Beállíthatja a kifizetések rendszeresen a számláján jóváíródjanak, vagy elhelyezhet egy nagyobb tételt is a számláján.

Az Acorns egy új vásárlói funkciót is indított Found Money néven. Ha bizonyos áruházakban vásárol, akkor a Found Money automatikusan átutalja a visszatérítéseket az Acorns számlájára.

Mint

A Mint az egyik legnépszerűbb ingyenes számlakezelő alkalmazás jelenleg, mert számos funkció segíti a felhasználókat a számlakezelő használatánál. Az automatikus számlakezelés funkció segítségével automatizálhatja a számlakezelést és a bevételek és kiadások jóváírását.

A számlakezelő lehetővé teszi, hogy összekapcsolja az összes számláját és egyszerre kövesse a bevételek és kiadások alakulását. Különböző típusú számlákat is összeköthet és kezelhet egyszerre, mint pl. bankszámlákat, befektetési számlákat, pénzkezelő számlákat, hitelkártyaszámlákat és egyéb számlákat. Ezen kívül követheti a havonta beérkező számláit is a Mint segítségével.

A Mint automatikusan követi az átutalásokat és különböző kategóriákba sorolja őket, hogy egyszerűsítse a kiadások követését. A felhasználók nem csak a Mint által használt kategóriákat használhatják, hanem saját kategóriákat is létrehozhatnak. Számos átutalásról nem dönthető el igazán, hogy melyik kategóriába tartozik, ezért a Mint által használt kategorizálás nem a leghatékonyabb mód az átutalások követésére.

A Mint-nél a különböző igények kielégítése céljából a számlákat személyre is szabhatja. Bizonyos fontosabb átutalásokat megjelölhet, és külön követheti őket, hogy átláthatóbb legyenek a kiadásai.

A számla adatvédelmi és egyéb szempontból történő biztonsága rendkívül fontos a Mint számára. A legmodernebb adatvédelmi eljárások és módszerek kerülnek alkalmazásra beleértve a titkosítást, többtényezős személyazonosítás és egyéb eljárásokat. A felhasználók a mobiltelefonra elküldött 4-jegyű biztonsági kódot is igényelhetnek a biztonság fokozása érdekében. A Mint nemcsak ingyenes, hanem könnyen telepíthető alkalmazás is egyben.

YNAB

YNAB (you need a budget)

A You need a budget vagy röviden YNAB egy népszerű számlakezelő alkalmazás, ami már majdnem 20 éve áll a felhasználók rendelkezésére. Az YNAB hasonlóan az Empower-hez hasonlóan nem csak pénz számlaként, hanem megtakarítási számlaként is működik. Az YNAB egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy a felhasználók saját maguk határozhatják meg a számlakezelés módját.

Különböző célokat határozhatnak meg, költségeket adhatnak meg és adott célok eléréséhez szükséges módon alakítják az egyenlegüket. Saját kategóriákat hozhatnak létre, hogy különböző speciális igényeknek feleljenek meg. Az átutalások automatikus importálásához összekapcsolhat egy bankszámlát az YNAB számlával, aminek ott mutatkozik meg az előnye, hogy az átutalások manuális hozzáadása rengeteg időt és fáradozást igényelhet. A havi számlái kezeléséhez az egyenlegén belül külön kategóriát hozhat létre, de egyébként az YNAB nem rendelkezik saját havi számlafizető rendszerrel.

Az YNAB egy fizetős alkalmazás és a számlakezelő alkalmazások között az egyik legdrágábbnak számít. Választhat havi fizetés vagy egyszeres évi fizetés között. A havi fizetés díja 12 $ havonta, míg az éves használat díja 84 $. Ha nincs megelégedve a szolgáltatással, akkor az YNAB 100%-ban visszatéríti a pénzét. Azonban dönthet úgy is, hogy először a 34 napig működő demóverziót próbálja ki.

PockerGuard

A PockerGuard egy másik kiváló alkalmazás ahhoz, hogy kövesse számlája egyenlegét, kiadásai és bevételei alakulását. A vásárlások követéséhez hozzárendelhet a számlájához egy hitelkártyát vagy bankkártyát. Ebben az esetben minden vásárlás automatikusan megjelenik a számláján. Az alkalmazásban különböző megtakarítási célokat határozhat meg, hogy a megfelelő úton halad ahhoz, hogy megvalósítsa a pénzügyi céljait. A PocketGuard a felhasználóknak személyre szabott szolgáltatásokat biztosít, amelyek hasonlóak a standard szolgáltatásokhoz, de valamivel alacsonyabb áron érhetők el.

A felhasználók személyes adatainak és számlájának biztonsága különösen fontos a PocketGuard számára. A PocketGuard hasonlóan sok pénzintézethez, SSL titkosítást használ az adatok védelme érdekében. Ezen kívül biometrikus azonosítás és PIN kód is arra szolgál, hogy tovább növelje a biztonságot, ha a telefonja esetleg illetéktelen kezekbe kerülne.

PockerGuard

A PocketGuard két különböző verziót biztosít az ügyfeleknek. Az ingyenes verziót és a PocketGuard Plus néven ismert fizetős verziót. Bizonyos funkciók csak a fizetős verzióval érhetők el. Például lehetősége nyílik arra, hogy exportálja az átutalásait egy Excel fájlba. Továbbá korlátlan célt és kategóriát határozhat meg, és az átutalásait különböző kategóriákba sorolhatja. A PocketGuard Plus-nál három fizetős opció közül választhat: havi 8 $, 80 $ évente, és 100 $ korlátlan ideig tartó használat.

Top