You are here

4 ok, amiért érdemes megfontolni kültéri falburkolat használatát

A modern épületek homlokzatának stílusos kialakítása általában a külsőnél kezdődik. Bár számos burkolati anyag közül van lehetőségünk választani, a természetes kő vagy kőhatású falburkolatok több szempontból is kiemelkednek a többi közül. Amellett, hogy növelik az ingatlan vonzerejét, védőréteget is biztosítanak a külső falaknak. Az előnyei azonban itt nem érnek véget – íme 4 ok, amiért érdemes megfontolni a falburkolatok használatát!

Energiahatékonyság

A külső falburkolatok úgymond pajzsként szolgálnak az épületnek, és segít szabályozni annak belső hőmérsékletét. Legyen nyár vagy tél, ha falburkolatokat telepítünk otthonunk külső felületeire, azzal növelhetjük energiahatékonyságát. Ezzel egyaránt hozzájárulunk az ottlakók kényelméhez, miközben még pénzt is megtakaríthatunk az energiaköltségeken.

Védelem a külső elemek ellen

Otthonunkat valamilyen módon védeni kell az időjárás viszontagságaitól – az olyan külső elemek, mint az eső, jégeső, vegyi szennyezés vagy a napfény ugyanis mind-mind idővel komoly károkat tudnak okozni az ingatlanban.

A kültéri falburkolatok tökéletesen megfelelnek erre a célra, emellett javítják a felület repedésekkel szembeni ellenállóképességét, valamint növeli az épület szerkezeti szilárdságát is. Nem utolsó sorban pedig jelentős mértékben lecsökkenti az javítások szükségességét is. Az olyan nagy burkolatgyártó vállalatok, mint pl. a STAR STONE olyan korszerű technológiákat (pl. vibrációs tömörítést) alkalmaz termékei előállítása során. Ennek köszönhetően azok több évtizedig képesek hatékonyan ellenállni a legextrémebb körülményeknek is minden probléma nélkül, mindezt változatlan megjelenés mellett.

Csökkent külső zaj

A zavaró külső zajok hátráltatják a lakók nyugalmát vagy az otthonról dolgozók munkavégzését, különösen, ha forgalmasabb környéken élünk. A prémium anyagokból készült külső falburkolatok csökkentik a külső hangok behallatszódását az ingatlanba – a választott burkolattípustól függően különböző mértékű hangszigetelés érhető el.

Alacsony karbantartási igény

A legtöbb külső burkolat nem igényel többet, mint a rendszeres mosást, hogy megőrizze esztétikai megjelenését. A kültéri falburkolat fokozott és hosszantartó védelmet biztosít az épületnek minimális karbantartási igény mellett. Ha esetleg aggódnánk a burkolat kezdeti költségei miatt, ne feledjük, hogy idővel megtérül a befektetés – a hosszú élettartama mellett ugyanis mind az alacsony ápolási szükségletből, mind a festés megspórolásából fennmaradó költségek megtakaríthatók.

 

Top