5 tipp, amely megkönnyíti a padlóburkolat kiválasztását

parketta

Ahány otthon, annyi stílus, manapság egyre inkább igaz ez a mondás! A padlóburkolatok terén is rengeteg lehetőség közül választhatnak a lakásépítők, vagy felújítók. A legkedveltebb padlóburkolatok közé a fából készült anyagok sorolhatók, de sokan kedvelik a PVC-ből, és a téglából álló burkolatot is.

Olvass tovább

Otthon Melege Program 2020

otthon melege program

Számos közösségi és internetes portálon jelent meg a lakosság körében népszerű Otthon Melege Program (OMP) részleteivel kapcsolatos valótlan információ. A pályázatokat kezelő állami cég, az NFSI honlapján ismertette, hogy jelenleg nem rendelkeznek információval a 2020-ban induló új pályázati konstrukcióval kapcsolatosan.

Az Otthon Melege Programot (OMP) 2014-ben indították abból a célból, hogy lakóépületek, a háztartások energia hatékonyságát javítsák, és megújuló energiát hasznosító rendszerek kialakítását biztosítsák különféle pályázati konstrukciók segítségével. Az elmúlt években nagy sikere volt a pályázatnak, jelentős, 34 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutottak a magyar háztartások.

A program népszerűségét igazolja, hogy az ingyen pénzt, a régiónként külön biztosított pályázati keretösszegeket a kiírást követően hamar elkapkodták, a keretösszeg többszörösére futottak be pályázatok. Sőt nem egyszer előfordult, hogy a pályázatok benyújtását pár óra múlva fel kellett függeszteni.

Olvass tovább

Szobafestés-mázolás

Szobafestés-mázolás

A lakásfelújítás egyik kulcsfontosságú mozzanata falaink újrafestése. Amennyiben nem vagyunk a tapétázás elkötelezett hívei, úgy a szivárvány minden színe közül választhatunk, milyen színben pompázzanak otthonunk helységei.

Olvass tovább

Az ajtók mázolása

ajtók mázolása

Ajtóink és fa bútoraink felújításának legegyszerűbb módja, ha átfestjük azokat. Válasszunk akár az előzőhöz hasonló, vagy merőben eltérő színt, a végeredmény tökéletes munka esetén mindenképpen szebbnek bizonyul majd a réginél. Ajtók esetében egyszerű a levétel, azonban bútoraink egyes elemeinek átfestésekor néha csavaroznunk és szétszerelnünk kell.

Olvass tovább