You are here
Home > Építőanyagok >

Mészkő, az elegancia építőanyaga

mészkőburkolat

A mészkő újra virágzását éli a belső építészetben, hiszen tökéletes alapja a napjainkban oly divatos elegáns stílusnak. Természetes színének köszönhetően szinte bármivel jól kombinálható, egy belső térben pedig számtalan felhasználási lehetősége van. Legyen szó falburkolatról, padlóburkolatról, vagy kandallóról, egyedi és letisztult hatást érhetünk el vele. Nézzük meg két, manapság igen kedvelt stílus tekintetében, hogy milyen szerepet tölthet be ez az anyag.

A hűvös elegancia sarokköve

A mészkövet, mint a legtöbb terméskövet általában a hűvös összhatással azonosítjuk, amelynek összetett oka van.

Egyrészt a mészkőburkolat leggyakrabban hideg színárnyalatokban található meg. Ha otthonunkban is hűvös színekkel párosítjuk – például fehérrel, szürkével – a hagyományos eleganciára hajazó összhatást érhetünk el. Emellett a kőburkolatok önmagukban is hideget sugároznak hűvös tapintású felületeik által. Ez erősítheti a felhasználási térben egyébként is uralkodó stílust, könnyedén ellensúlyozható viszont a megfelelő fűtési rendszerrel.

Padlóburkolatként, falburkolatként vagy tárolófelületek, pultok anyagaként is használhatjuk így a mészkövet. Jól párosítható árnyalataik általában a világosabb hideg színek, így bár fontos a megfelelő megvilágítás biztosítása, a mészkőburkolatú terek általában a melegség érdekében igényelnek több fényt.

A tökéletes egyensúly építőköve

Ahogyan azt említettük, a mészkövet általában hideg színekkel párosítjuk, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne kísérletezni a másik véglettel. Belső tereinkben a melegebb árnyalatokat használhatjuk pasztelles vagy teljes erősségű variációkként.

Amennyiben világos színekkel párosítjuk a mészkőburkolatot, rendkívül fényes, nyitott hatású tereket kaphatunk. Ez jó választás lehet, ha mészkőburkolatú, viszont barátságos, meleg előszobát szeretnénk. A karakteresebb terek azonban akár az erőteljes színkombinációkat is elbírják. Egy mészkővel burkolt konyhában jól mutathat a cseresznyefából készült konyhaszekrény, egy nappaliban otthonos hatást kelthet a meleg barnára festett fallal vagy sötét parkettával kombinált mészkőburkolat.

Mészkőburkolat megbízható forrásból

Természetesen mészkő és mészkő között is van különbség. Elengedhetetlen emiatt, hogy a felhasznált burkolóanyagok a lehető legjobb forrásból származzanak. A Babó Kőburkolatok kiemelt figyelmet fordít a minőségre, mind a felhasznált alapanyagok, mind az árusított termékek terén. Kínálatuk a burkolás szinte minden szükséges eszközét lefedi, hiszen fontosnak tartják, hogy az építéshez egyszerűen és gyorsan beszerezhetők legyenek a kellékek. Ajánlataik között a mészkőburkolat mellett megtalálhatók a ragasztók, a különböző téglák és a kőápoló anyagok is. Látogasd meg webshopjukat és szerezd be a burkolatot a legjobb helyről!

Ez is érdekelhet:

Top