You are here
Home > Vállalkozás >

Hogyan válasszunk megfelelő SEO szakértőt

seo szakértő

Ha egy vállalkozás minél szélesebb körben láthatóvá kívánja tenni magát elengedhetetlen, hogy SEO eszközöket vessen be. A keresőoptimalizálást a napi feladatok mellett nem könnyű elvégezni, jóval hatékonyabb egy professzionális céget ezzel megbízni, aki garantálni tudja a vállalkozás hosszú távú sikerét. Összegyűjtöttünk pár tippet a hiteles és tapasztalt SEO szakértő kiválasztásához.

Tippek a legjobb SEO szakértő kiválasztásához

Mielőtt pénzt és időt fektet be cége online térben való felvirágoztatásába, érdemes átgondolni, hogy mely fő szempontok alapján mentén érdemes a megfelelő céget kiválasztani: például a tapasztalata a SEO üzletágban, vagy például milyen stratégiák mentén, és mennyi idő alatt ígéri az eredményeket. Az sem utolsó szempont, hogy milyen áron kínálja a szolgáltatást.

SEO tapasztalat

Első és egyik talán legfontosabb szempont, hogy mióta foglalkozik a cég SEO tevékenységgel. Megfelelő tapasztalatra utal, ha a cég már a kétezres évek óta működik. Valószínű viszont, ha csak három, vagy annál rövidebb idő óta foglalkozik SEO-val, akkor még nem rendelkezik megfelelő és elegendő tapasztalattal. Érdemes ezért a cégtől ajánlásokat kérni, valamint a korábbi ügyfelek tapasztalatait is megtekinteni, hiszen ezekből is látható a cég hírneve.

Mit ígér, és hogyan éri el

Bárki bármit is ígér, a SEO egy hosszú távú folyamat, nem egy gyors megoldás! Számtalan stratégiát, tervezést és időt igényel. Gyanúra adhat okot, ha egy cég azt ígéri, hogy rövid idő alatt viszi a weboldalt a Google találati listájának elejére: előfordulhat, hogy olyan módszereket alkalmaz, amelyek a későbbiekben inkább káros hatással lesznek a cége hírnevére. Nem csak a felhasználók, de a keresőmotorok is sokat okosodtak, így manapság már nem lehet megúszni, ha valaki bizonyos kártékony technikákat alkalmaz a SEO-rendszer kijátszására vagy akár az emberek becsapására, csak azért, hogy a weboldalt minél többen meglátogassák. Ezért a megfelelő cég kiválasztásánál tudni kell, hogy hogyan közelíti meg a linképítést, a technikai SEO-t, vagy a kulcsszókutatást.

Hogyan alkalmazkodik a google algoritmus változásaihoz?

A keresőmotorok gyakran frissítik a rangsorolási tényezőket, és az algoritmusokat. Minden Google frissítésnek az a célja, hogy a felhasználóknak a lehető legjobb élményt nyújtsa. A SEO jelentős része ezeknek az algoritmus változásoknak nyomon követését teszi ki, és az alkalmazott marketing stratégia a változásokhoz való igazítást foglalja magában. Olyan stratégiát kell alkalmazni, amely teljes mértékben megfelel az aktuális keresőmotor-szabványoknak, és értéket nyújt a felhasználók számára. Ez a tudatos munka eredményezi, hogy az oldalak egyre magasabbra kerülnek a találati rangsorban. Például a 2019-es Google frissítés a kulcsszavakról a tartalom minőségére helyezte át a hangsúlyt, így a weboldal tulajdonosoknak több és hosszabb minőségi tartalmat kellett létrehozni.

Mennyibe kerül?

Az, hogy mennyibe kerül a SEO tevékenység ára sok mindentől függ. Van olyan cég, amely órabérben, vagy projektenként határozza meg a szolgáltatás árát. Számos olyan SEO céggel lehet találkozni Budapesten és országszerte, amelyik sikerdíjas szolgáltatást kínál.

Egyes cégek egyszeri díj ellenében kínálnak komplett szolgáltatási csomagot, amelyet érdemes lehet megfontolni az egyéb előnyök és kiegészítők miatt.

Top